25 / 04 / 2024

sultanahmet otelleri

sultanahmet otelleri

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

Sultanahmet'te kapanan otellere tepkiler arttı!

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden Sultanahmet 'te, belediye tarafından geçici ruhsat verilmeyerek ardı ardına kapatılan küçük otel işletmecileri ve çalışanları protesto gösterisi düzenledi.

Sultanahmet'teki butik oteller Hilton'dan pahalı!

Sultanahmet'in tarihi sokaklarında yer alan butik oteller yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Zengin turistlerin yeni tercihi olan tarihi yarımadadaki bu küçük oteller, pahalılıkta dünya çapındaki otel zincirlerini geride bırakıyor.

Lütfi Kibiroğlu: Sultanahmet civarında mahalle hayatı bitti!

Eski Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, yakın zamana kadar gündüz nüfusu 55 bin olan bölgede bu rakamın artık 27 bine düştüğünü söylüyor. Kibiroğlu, “Eğer insanları terk ettirirseniz şehirler de yaşamaz.” diyor.

Cloud 7 Otelleri İstanbul’da I-AM’in tasarımıyla açılıyor!

I-AM’in marka, iç mimari ve dijital tasarımlarıyla tamamlanan Cloud 7 Otelleri’nin İstanbul’daki ilk şubesi 1 Şubat’ta açılıyor. I-AM’in markalar ve müşterileri arasında güçlü duygusal bağlar kuran sıradışı tasarımlarının gücü, kullandığı metodlardan kayn

Sultanahmet Dar’ül Hadis Medresesi restore edildi!

Osmanlı Padişahı 1. Ahmed tarafından Sultanahmet Külliyesi’nin bir parçası olarak 1617’de yaptırılan 400 yıllık Dar’ül Hadis Medresesi’nin 2.5 yıl süren restorasyonu tamamlandı.

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı

Buhara Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Buhara Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet Şubesi, Mehmet Yakut Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da Fatih, Cankurataran Mahallesi Cankurataran Caddesi'nde açıldı.

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

Sultanahmet Köftecisi yurtdışında 60 yeni şube açacak!

Türkiye'nin asırlık Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şube açacak. Anlaşmaya göre şubelerde çalışanlar ise Türkiye'den gidecek.

Sultanahmet Köftecisi yurt dışında 60 şube açacak!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şube açacak. Anlaşmaya göre şubelerde çalışanlar ise Türkiye'den gidecek.

Sultanahmet Köftecisi Avrupa'da yeni şubeler açacak!

İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak.

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı'na abide yapılacak!

1938 yılında Prost, Sultanahmet'in imar planını hazırlıyormuş. Meydanın bir devlet mahallesi haline konmasına karar verilmesinden sonra meydandaki Ticaret Okulu kaldırılarak yerine 140 metre yüksekliğinde bir abidenin yapılması kararlaştırılmış.

sultanahmet otelleri Haberi

sultanahmet otelleri

İstanbul'da plansız turizm yatırımları bir taraftan konaklama tesislerinin fiyatını düşürürken, öte yandan doluluk oranlarım olumsuz etkiliyor. Avrupa'nın en nitelikli otellerinin İstanbul'da olmasına rağmen, sıra oda fiyatına gelince megakentte fiyatlar yerlerde sürünüyor. Booking.com, hotel.de gibi internet üzerinden otel rezervasyonu yapan internet sitelerindeki verilere göre İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde konaklamanın bedeli 170 TL'ye kadar iniyor. Oysa Avrupa'nın genelinde bu fiyata 3 yıldızlı otel bile bulabilmek zor. 



Yatak sayısı artıyor 

Gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & VVakefiled'ın 2014 yılı Türkiye gayrimenkul pazarı raporuna göre, İstanbul'da A sınıfı ofis arzı yüzde 30, kişi başına düşen AVM alanı yüzde 7, konut satışı ise geçen yıla kıyasla yüzde 2 artarken, otellerin doluluk oranı azaldı. 



Ziyaretçi sayısını yüzde 12 artıran İstanbul'da otellerin doluluk oranı ise yüzde 65'e geriledi. Genel...