25 / 04 / 2024

Sultanahmet'te kapanan otellere tepkiler arttı!

Sultanahmet'te kapanan otellere tepkiler arttı!

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden Sultanahmet 'te, belediye tarafından geçici ruhsat verilmeyerek ardı ardına kapatılan küçük otel işletmecileri ve çalışanları protesto gösterisi düzenledi.



Sultanahmet meydanında kapanan 50 otelin işletmecileri ve çalışanları adına konuşan otel işletmecisi Yaşar Yavuz, imar planındaki sıkıntılara dikkat çekerek İstanbul Büyükşehir Belediyecinden bir an evvel bu dertlerine çare bulmasını talep ettiklerini belirtti. Yavuz, "Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demirle konuştuk. İmar planı konusunda destekçimiz olacağını belirtti." dedi. 



Otelciler protestonun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüş yapmak istedi fakat izin verilmediği gerekçesiyle yürüyüş iptal edildi. Türkiye turizmi açısından önemli bir yere sahip Sultanahmet'te bulunan küçük oteller kapanma tehditi altında. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve turizm sitelerinde yüksek notlar alarak turizme katkı sağlayan küçük oteller, imar planındaki sıkıntılar ve geçici ruhsatlann yenilenmemesi gibi sorunlar sebebiyle tek tek mühürleniyor. Şu ana kadar kapatılan yaklaşık 50 kadar otel işletmecileri ve çalışanlan seslerini duyurabilmek için Sultanahmet Meydanında buluştu. 



Kapatılan otellerde çalışan yüzlerce kişi ve işletmeciler İstanbul Büyükşehir Belediyesine olan taleplerini dile getirdi. Basın açıklamasının ardından İBB binası önüne yürümek isteyen otelciler yürüyüş izni verilmediği için açıklamanın ardından dağıldı. Duruma bazı göstericiler tepki gösterdi. Sultanahmetde otel işletmeciliği yapan ve otelciler adına konuşan Yaşar Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden imar planıyla ilgili talepleri olduğunu dile getirdi. Yavuz: "İBB'den beklentimiz 1/5000'lik imar planlannın değişmesidir. Sultanahmet turizm alanı. Burada konaklama yapılamaz, burada patates de yetişmez. Burası turizm açısından güçlendirilmelidir. Fatih Belediyesi'de bizimle birlikte hareket ederse, Büyükşehir Belediyesine beraber baskı kurarsak, inşallah bu değişecektir Mustafa Demirle konuştuk ve kendisi bize destek olacağını belirtti." dedi. 



Nabız (İstanbul)


Geri Dön