26 / 04 / 2024

Sultanahmet otelleri neden kapanıyor

Sultanahmet otelleri neden kapanıyor

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden Sultanahmet 'te, belediye tarafından geçici ruhsat verilmeyerek ardı ardına kapatılan küçük otel işletmecileri ve çalışanları protesto gösterisi düzenledi.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Müteahhit neden yapı kullanma izni almaz?

Yapı kullanım belgesi inşaatı tamamlanmış yapılar için alınabiliyor. Arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında yapı kullanma iznini müteahhitin alması gerekiyor. Peki, Müteahhit neden yapı kullanma izni almaz?

1932 yılında Sultanahmet'de Bizans Hipodrom'u aranmış!

11 Ocak 1932 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Sultanahmet Meydanı'nda Hipodrom'u bulmak için çalışmalar yapıldığı yazılmış. İngilizler 1931 senesinde arama çalışması yapsa da sonuç elde edilmemiş.

1932 yılında Sultanahmet ve Ayasofya arasına park yapılacakmış!

29 Mart 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayasofya ve Sultanahmet Cami arasında ki meydana ağaç dikilecekmiş, daha sonra alınan karar ile buraya park yapılması kararı alınmış.

ÇED raporu neden gereklidir?

Yatırıma ve Çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım olarak ifade edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu neden gereklidir? Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun faydaları nelerdir?

Konut neden krediye uygun olmaz?

Bir konutun krediye uygunluğu nasıl anlaşılıyor? Konut kredisi hangi durumlarda verilmiyor? Konuta kredi verilmesi için konutun hangi şartlara sahip olması gerekir? Konut neden krediye uygun olmaz?

Konut kredisi neden onaylanmaz?

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi almak istediğinizi kredinizin ise onaylanmadığını farz edelim. Başvurunuz neden kabul edilmez? Konut kredisi neden onaylanmaz?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun açılmaması tepkilere neden oldu!

Helenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık üç mezar çıkan Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'ndeki Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun tekrar açılmaması tepkilere neden oldu.

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde 100 metrelik çatlağa neden oldu!

Marmaray çalışmaları, Zübeyde Hanım Caddesi’nde yer yer 15 cm’yi bulan 100 metrelik çatlağa neden oldu. Pazartesi günü aniden oluşan çatlak aynı gün beton dökülerek kapatıldı. Dev çatlak çevre sakinlerini korkuttu...

Boss Sultanahmet Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Boss Sultanahmet Otelcilik Anonim Şirketi, Şahin Polat, Mehmet Ali Polat tarafından 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 28 Nisan'da Cağaloğlu, Sururi Mahallesi, Türkocağı Caddesi'nde kuruldu.

Sultanahmet otelleri neden kapanıyor Haberi

Sultanahmet otelleri neden kapanıyor

Sultanahmet meydanında kapanan 50 otelin işletmecileri ve çalışanları adına konuşan otel işletmecisi Yaşar Yavuz, imar planındaki sıkıntılara dikkat çekerek İstanbul Büyükşehir Belediyecinden bir an evvel bu dertlerine çare bulmasını talep ettiklerini belirtti. Yavuz, "Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demirle konuştuk. İmar planı konusunda destekçimiz olacağını belirtti." dedi. 



Otelciler protestonun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüş yapmak istedi fakat izin verilmediği gerekçesiyle yürüyüş iptal edildi. Türkiye turizmi açısından önemli bir yere sahip Sultanahmet'te bulunan küçük oteller kapanma tehditi altında. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve turizm sitelerinde yüksek notlar alarak turizme katkı sağlayan küçük oteller, imar planındaki sıkıntılar ve geçici ruhsatlann yenilenmemesi gibi sorunlar sebebiyle tek tek mühürleniyor. Şu ana kadar kapatılan yaklaşık 50 kadar otel işletmecileri ve çalışanlan seslerini duyurabilmek için Sultanahmet...