24 / 04 / 2024

Sultangazi arsa sorunu

Sultangazi arsa sorunu

Çanakkale Savaşı'nın başarılı komutanlarından biri olan Mehmet Esat Bülkat'ın torunları olduğunu iddia eden üç kişi Sultangazi'ye bağlı Merkez Habibler Mahallesi'nin 48 milyon metrekarelik alanda hakları olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Arz Arsa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arz Arsa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veysel Danış tarafından kuruldu.

Milli Emlak, İstanbul'da 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirimle satıyor!

Avrupa Yakası Milli Emlak Başkanlığı, İstanbul ili, Bağcılar, Sultangazi ve Esenyurt ilçelerinde yer alan 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İstanbul'da satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Sultangazi Belediyesi arsa ve natamam yapı satacak! 

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan arsa ve üzerindeki natamam yapı için satış ihalesi düzenliyor. 

Sultangazi'de arsa payı karşılığı ihalesi!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştiriyor. Söz konusu ihale 18 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

İBB Sultangazi'de arsa satıyor! Arsa alacaklara müjde! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Sultangazi ilçesi, Gazi Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. İşte arsanın fiyatı ve merak edilen tüm detayları...

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Sultangazi Belediyesi'nden büyük fırsat! Arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalenin muhammen bedeli 37 milyon 412 bin TL,  geçici teminat bedeli ise 1 milyon 122 bin 360 TL olarak belirlendi...

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Sultangazi'de paşa torunları ve mahalle sakinleri arasında arsa kavgası!

Çanakkale Savaşı'nın başarılı komutanlarından biri olan Mehmet Esat Bülkat'ın torunları olduğunu iddia eden üç kişi Sultangazi'ye bağlı Merkez Habibler Mahallesi'nin 48 milyon metrekarelik alanda hakları olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Sultangazi arsa sorunu Haberi

Sultangazi arsa sorunu

İstanbul Sultangazi'ye bağlı Habibler Mahallesi'nde tapu mücadelesi yaşanıyor. CnnTürk'te yer alan habere göre; mahalle sakinleri, 1983 yılında çıkan 2981 gecekondu kanuna göre oturdukları arazilerin bedellerini ödedi ve tapu tahsis belgelerini teslim aldılar. 

Sonrasında ise Çanakkale Savaşı Gazisi Mehmet Esat Bülkat Paşa'nın torunu olduklarını iddia eden 3 kişi 1994 yılında arazideki 48 milyon metrekarelik alanda  hakları olduğunu iddia ederek  dava açtı. Açılan dava sonucu mahkeme kararıyla 2 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerine şerh konuldu. 27 yıldır süren davaya 2015 yılında 1370 mahalle sakini dahil edildi. 

Mehmet Esat Bülkat Paşa'nın torunları olduğunu iddia eden kişileri tanımadıklarını belirten mahalle sakinleri ise,  tapu sorunlarının bir an evvel çözülmesini bekliyor. Mahalle sakinlerinden Hakan Taşçı, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:


"Buranın tapu sorunu,  1996 yılında paşa...