17 / 04 / 2024

Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Roma döneminden kalma Sultaniye Kaplıcaları'nda hasar tespit çalışmasına başlandı.

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İzmit Sarıcalar'ın tapuları hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sarıcalar'daki yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

İzmit Sarıcalar'da tapular hazırlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Kabaoğlu (Köyü) Mahallesi Sarıcalar bölgesinde şuyulandırma çalışması yaptı.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Sultaniye Kaplıcaları Haberi

Sultaniye Kaplıcaları

Köyceğiz ilçesinde yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ve tesisler, bakıma alındı.


Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların azalması ve bölgede suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmasına başladıklarını söyledi.


Ceylan, tesislerde iki açık ve iki kapalı havuz bulunduğu belirterek, "Anıtlar Kurulundan aldığımız izinle kapalı havuzların olduğu alanları yıktık. Suların çekilmesinin ardından kaplıcalarda çalışmalarımızı başlattık. Tesislerdeki yorgun binalar da yıkılarak iyileştirilecek" dedi.


Kaplıcalardaki havuzlar, çamur banyoları ve tesislerin bulunduğu alanların sular altında kaldığını hatırlatan Ceylan, ekiplerimiz tesisleri turizm sezonuna yetiştirmek için çalıştıklarını bildirdi. Bölgenin daha iyi hale getirilmesi için proje hazırladıklarını anlatan Ceylan, "Güney Ege Kalkınma Ajansına projemizi sunacağız. Ajanstan destek alabilirsek burayı daha iyi hale getireceğiz" diye...