24 / 04 / 2024

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.



Koronavirüsü salgını dünya çapında emlak piyasasını durma noktasına getirdi fakat bu süreçte ilginç fırsatlar da meydana gelebiliyor. CNBC’de yer alan habere göre, İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarında bir köy 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satışa çıkarıldı.

1700'LERDE DR. SKRAGGE KEŞFETTİ

Doğal kaynak sularıyla ünlü olan Satra Brunn köyü, yaklaşık 340 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Köyün tarihi 1700'lü yıllara kadar gidiyor. Doktor Samuel Skragge, doğal kaynak suyunu keşfedince köyün bulunduğu araziyi satın aldı. Burada şifalı sudan insanların faydalanması için evler ve hastane yaptırdı daha sonra klise inşa ettirdi.

İsveç'in köklü üniversitelerinden Uppsala, 1740'ta köyü satın aldı. 2002 yılında ise Satra Brunn, 16 yerel girişimciye satıldı. O tarihten beri de spa ve kaplıca olarak hizmet sunuyor.

‘YABANCILAR DA SATIN ALABİLİR'

Satışa aracı olan Jonas Martinsson, “Bu köyde gezmek, zamanın içinde yürümek gibi. Satra Brunn ve üzerindeki yapılar limited şirket olarak kayıtlı. Bu nedenle yabancı alıcılar için de herhangi bir sınırlama ya da kısıtlama yok” diye konuştu.

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Bu adalar evden daha ucuz fiyata satılıyor!

Gökova Körfezi'nde 104 milyon TL'ye satılık ada! 


Geri Dön