18 / 04 / 2024

Sunay Erdem mimari projeleri

Sunay Erdem mimari projeleri

Ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem önderliğinde tasarlanan Nogales Meksika Duvarı projesi halk oylamasında birinciliğe layık görüldü. 

Art1st Mimari Tasarım Turizm Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Art1st Mimari Tasarım Turizm Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Görkem Çağlayan tarafından kuruldu.

Art1st Mimari Tasarım Turizm Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Art1st Mimari Tasarım Turizm Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Görkem Çağlayan tarafından kuruldu.

Notre Dame Katedrali için Türk mimar Sunay Erdem'den çarpıcı fikir!

Dünyaca ünlü mimar Sunay Erdem yanan Notre Dame çatısı için bir proje üretti. Erdem, ''Çatıyı bir kamusal alana çevirebiliriz. Paris'in için yeni bir bakış, buluşma noktası olur'' diye konuştu. 

Mimar Sunay Erdem projesiyle Seul'de finale kaldı!

Seul Belediyesi'nin başlattığı uluslararası yarışmada ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem'in projesi finale kalmayı başardı.

Türk Mimarlardan Mars'ta yaşam arayışı!

Mars’ta yaşam projesi Dünya’nın farklı lokasyonlarından mimarlar ve tasarımcıları bir konsept yarışma ile yeniden gündeme geliyor.  Türk Mimar Sunay Erdem önderliğindeki ekip Mars Gezegeni için piramidal şehir önerdi.

Sunay Erdem'in Meksika Duvarı Projesi birinci seçildi!

Ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem önderliğinde tasarlanan Nogales Meksika Duvarı projesi halk oylamasında birinciliğe layık görüldü. 

Mimar Sunay Erdem dev proje yarışmasında finalde!

Mimar Sunay Erdem önderliğindeki Türk ekibin ABD-Meksika sınırında bölünmüş Nogales şehri için geliştirdiği proje yarışmada finale kaldı.

Obama Başkanlık Merkezi Projesi'ne Erdem Mimarlar imzası!

Sunay Erdem ve Günay Erdem'in tasarladığı "Obama Başkanlık Merkezi Projesi" en fazla oylardan birisini aldı.

Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı!

Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından bugün Resmi Gazete' de verilen ilana göre Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı...

İsmail Erdem: Çok farklı ve prestijli projeler yapacağız!

Artık vatandaşa okul, altyapı gibi vaatlerle gitmediğini söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, “Bunları geçen dönem zaten yaptık. Artık diğer belediyelerde olmayan çok farklı ve prestijli projeler yapacağız” diyor.

Mimar Günay-Sunay Erdem kardeşler Suudi Arabistan'da ödül aldı!

Son yıllarda ABD'de aldıkları ödüllerle sıkça adından söz ettiren Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler, bu sefer Suudi Arabistan'ın sanayi şehri Jubail'den üçüncülük ödülü ile döndüler...

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Kişiye özel tasarım inşaat sektörü için çok iddialı olsa da tasarım ödüllü projelere sıklıkla rastlıyoruz. Peki, son kullanıcı için konut projelerinde tasarım sözcüğü nasıl okunmalı, nasıl anlaşılmalı? Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Sunay Erdem mimari projeleri Haberi

Sunay Erdem mimari projeleri

Archstorming tarafından düzenlenen ve Nogales şehri sınır duvarı için açılan yarışmada, halkın beğenisine sunulan 50 finalist arasından Sunay Erdem önderliğindeki Türk ekibin projesi en çok beğeniyi alan proje oldu.

Nogales şehrini tam ortadan bölen sınır duvarının üzerinde tasarlanan "Özgürlük Parkı" iki halkın birarada eşit şartlarda yaşamasını öngörüyor. Sınır üzerinde yer alan ve cam ile çevrili olan parkta sosyo-kültürel, ticari, rekreatif ve benzeri aktiviteler yer alıyor.

Sunay Erdem'in birinclik ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle; "Nogales aynı eski Berlin gibi, ortadan bölünmüş ve şehrin iki yakasında ekonomik açıdan uçurum oluşmuş durumda. Biz de parçalanmış bu şehri nasıl birleştirebiliriz diye kafa yorduk. Yarattığımız bu küçük tampon bölgenin bir kentsel model oluşturabileceğini düşündük.

Adını "Özgürlük Parkı" koyduğumuz alanda, akademik enstitüden ofislere, sinemadan bar ve açık...