28 / 03 / 2024

suriyeliler antalyada konut almıyor

suriyeliler antalyada konut almıyor

Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti.

Suriyeliler'den Atakum'a 1 milyon liralık konut yatırımı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası (SATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Oral, bölgedeki Suriyelilerin Atakum ilçesine 1 milyon lira değerinde konut yatırımı yaptığını açıkladı. 

Ombudsmanlık: TOKİ Suriyelilere ucuz konut yapsın!

Ombudsmanlık'ın hazırladığı Suriyeliler” başlıklı özel raporda, savaş bitse bile Suriyelilerin dönmelerinin zor olacağına dikkat çekildi. Raporda, Suriyelilere TOKİ’nin ucuz konut inşa etmesi önerildi...

TOKİ Suriyelilere hangi illerde konut verecek?

Son günlerde ülke olarak çok ciddi ve yoğun bir gündeme sahibiz.Bu yoğun gündem içerisinde de en çok merak edilen konu, savaş sonrası ülkelerinden, ülkemize irtica eden Suriyeliler konusu. Peki TOKİ Suriyelilere hangi illerde konut verecek?

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Suriyeliler'e TOKİ evi verilebilmesi için 67.5 milyar TL gerekiyor!

TOKİ bir konutu 90 bin liraya mal ediyor. Hükümetin Suriyeliler'i yerleştirmek için en az 750 bin konuta ihtiyacı var. Buna göre Suriyelilere verilen konut sözünün yerine getirilebilmesi için hükümetin TOKİ'ye yaklaşık 67.5 milyar lira kaynak bulması gerekiyor.

Haluk Pekşen'den Suriyeliler'e konut tepkisi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere konut müjdesinde bulunması muhalefetin tepkisine neden oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen bu fikre karşı çıktı.

Romanlar'dan Suriyeliler'e konut tepkisi!

İZMİR Romanlar Derneği Başkanı Cıstır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli mültecilerin TOKİ konutlarına yerleştirileceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Biz yedi yıldır konut bekliyoruz. Önce bize verdiğiniz sözü tutun" dedi.

TOKİ, Suriyeliler için 70 bin kişilik konut yapacak!

AKP, TOKİ Başkanlığı aracılığıyla Suriyeliler için kentler kuruyor. CHP eski Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay başta olmak üzere güney illerinde bu konu için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Suriyeliler Antalya'da konut satın almıyor!

Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti.

Suriyeliler Esenler'deki konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye'nin sadece konut üretimiyle bir yere varamayacağını belirten Kahvecioğlu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler'deki konut fiyatlarının artışını da Suriyelilere bağladı.

Yavuz Selim Madenli: Suriyeliler konut fiyatlarını arttırdı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Suriyeliler nedeniyle evlere ilginin aşırı derecede artmasını fırsat bilen yeni tür rantçılar türediğini belirtti.

Suriyeliler Mersin'de konut fiyatlarını yükseltti!

Savaştan kaçıp Mersin'e gelen Suriyeliler, kentteki kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mersin emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

50 bin konut dar gelirli Gaziantepliler için yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapacakları 50 bin konut alanın “Suriyeliler için yapılıyor” haberlerine yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi. Şahin, konutların Gaziantepli dar ve orta gelirli vatandaşlar için yapılacağını aç

suriyeliler antalyada konut almıyor Haberi

suriyeliler antalyada konut almıyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler tartışma konusu olurken yatırım yapan Suriyeli sayısında da ciddi artışlar yaşanıyor. Ülkemizde hemen her noktada Suriyelilere rastlıyoruz. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler genelde dilenirken gündeme geliyor. Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti. Karataş, "Bu kural bugün çıkan bişey değil. Eskiden beri böyle" şeklinde konuştu. Karataş, Geçmişte Hatay'da yaşanan olaylardan dolayı konut satışı yasağı olduğunu kaydetti. İç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin dağıldığı illerden bir tanesi de Antalya. Hemen her köşede neredeyse dilenen Suriyeliye rastlamak mümkün.Peki gelen Suriyelilerin hepsi fakir mi? Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Suriye'den gelenler arasında zenginlerin de...