18 / 04 / 2024

suudi Prens talal otel satışı

suudi Prens talal otel satışı

Geçen ay serbest kalan Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'da bulunan otelini sattı. Prens Talal'ın serbest kalmasının koşullarından birinin Suudi Arabistan'ın arasının iyi olmadığı ülkelerdeki yatırımlarını elden çıkarması olduğu iddia ediliyor.

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Suudi Prens El Velid Bin Talal Türkiye'de 4 otelini satıyor!

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'daki otelini sattı!

Geçen ay serbest kalan Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'da bulunan otelini sattı. Prens Talal'ın serbest kalmasının koşullarından birinin Suudi Arabistan'ın arasının iyi olmadığı ülkelerdeki yatırımlarını elden çıkarması olduğu iddia ediliyor.

Dünyanın en pahalı evini Prens Muhammed bin Selman almış!

Fransa'nın Paris şehrinde yer alan The Chateau Louis XIV isimli şatosunu  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman satın almış. Prens Selman dünyanın en pahalı evi için 301 milyon dolar ödemiş. 

Suudi Prens'in ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı!

Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan ve dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı.

Suudi Prens Cennet Koyu’na talip oldu!

Birçok ülkede yatırımı olan Prens Abdülaziz el Suud, Bodrum’a hayran kaldı. 1 hafta ilçenin koylarında mavi tura çıkacak olan Prens, Göltürkbükü Cennet Koyu’ndaki 15 milyon euro’luk arsaya da talip.

Suudi Arabistan'da gayrimenkulü olan Katarlılara ambargo!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, istisnasız tüm hacıların güvenliğinin sağlanması konusunda Hac ve Umre Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Sinpaş sektördeki tecrübesini Suudi Arabistan'a aktaracak!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik’i ülkesine davet eden Suudi İmar Bakanı “Beş yıl içerisinde 1.5 milyon konut üretmeyi hedefliyoruz. Bunu da başarılı Türk firmaları ile yapmak istiyoruz” dedi.

Suudi Arabistan, IKBY Erbil'de konsolosluk binası açacak!

Suudi Arabistan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk binası açacak. Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan durumu takip etmek için Erbil'e geldiğini belirtti.

Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde işbirliği olabilir!

Bşbakan Davutoğlu, "Suudi Arabistan'da 2 milyona yakın konut inşası planlanıyor. Müteahhitlikte dünya ikincisiyiz. Suudi Arabistan'da yapılacak konut projelerinde ciddi bir işbirliği içine girebiliriz." dedi.

Mersin ve Suudi Arabistan arasında yeni yatırımlar konuşuldu!

Suudi Arabistan ve Mersin'den işadamları MTSO konferans salonunda toplandı. Türkiye, Mersin ve Suudi Arabistan arasında yeni yatırım, iş geliştirme ve ekonomik ilişkilerin kurulması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin hedeflendiği toplantıya ilgi yoğun

suudi Prens talal otel satışı Haberi

suudi Prens talal otel satışı

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, geçen ay serbest kalan dünyanın en zengin Arap vatandaşı El Velid bin Talal Suriye'nin Başkenti Şam'daki Four Seasons otelindeki hisselerini sattı.

Otel hisseleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yakınlığı ile bilinen iş adamı Samer Foz'a satıldı.

Samer Foz Suriye'de iç savaşın patlak verdiği dönemden bu zamana servetine servet kattı. Son 7 senede Foz pek çok hükümet ihalesinde yer aldı. Samer Foz'un Türkiye'de bir altın madeni de işlettiği belirtiliyor.

Prens çıktıktan sonra satışı gerçekleştirmesi serbest kalmak için Suudi Arabistan hükümetine verdiği sözlerden biri olarak iddia ediliyor. Prens Talal'ın Suudi Arabistan'la arası iyi olmayan bazı ülkelere yatırım yapmasını istemiyordu.

Talal Ritz Carlton'da hapis hayatı yaşarken Beyrut Four Seaons'taki hisselerini de 115 milyon dolara...