25 / 04 / 2024

taban alanı hesabı

taban alanı hesabı

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan, taban alanı olarak tanımlanıyor. Peki, taban alanı hesabı nasıl yapılır?

Ziraat Bankası'ndan son 39 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanların hesabına 750 TL yatıracak!

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası merakla beklenen ramazan kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası Hem müşterisi hem de bunu yapanların hesabına 750 TL yatıracak. İşte Ziraat Bankası Ramazan Kampanyası detayları...

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

'Aile Destek Programı' bitti diye üzülmeyin! Başvuranın hesabına hemen şimdi 1.250 TL değil, 6.095 TL para yatacak!

'Aile Destek Programı' ödemeleri bitti diye dert yanmayın... Başvuranın hesabına hemen şimdi 1.250 TL değil, 6.095 TL para yatacak... Kimliğini alan başvursun...

100 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakdi olan ve kazanç sağlamak isteyenler için mevduat hesapları fırsat kapılarını aralıyor. Sürekli sorgulanan konuların başında yer alan mevduat faiz oranlarında 5 bankadan 32 günlük atak geldi. İnsanlar 100 bin TL ile ne kadar kazanacağını merak ediyor. İşte banka banka faiz getiri hesabı..

7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak? Emeklilere son dakika hesabı! 

Emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceği merakla araştırılıyor. Peki 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

Çiftçiler dikkat! Buğday taban fiyatı 13 TL olacak!

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından çiftçilere hitap etti. Ayrıca, BTK'nin SMS kararına da atıfta bulunarak, "Buğdayın taban fiyatı, fark pirimiyle birlikte en az 13 TL olacak" açıklamasında bulundu.

Emekli maaşı katlanıyor! Taban ücrete ek geliyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2023 yılının başında yapılacak zamma döndü. Enflasyon nedeniyle taban maaşlarda da iyileştirme olacak. Yıllık enflasyon tahminlerine göre; 3.600, 4.000, 4.400 TL ve daha fazla emekli maaşı alan kişilerin maaşları yükselecek. İşte; emekli ve memurların yeni zamlı maa

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO'nun vereceği rakam değişti

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin bu sene buğday alım taban fiyatını kaç liradan açıklayacağı kamuoyunda bekleniyor. Ziraat Mühendisleri Odası çiftçinin TMO'nun fiyatı açıklamaması nedeniyle elindeki buğdayı silaja verdiğini açıkladı. Zam hesabını yaptı. İşte detaylar..

1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır?

Arsa, bahçe ve tarla gibi alanların ölçümünde kullanılan dönüm terimi daha çok halk arasında kullanılmaktadır ve alanı tarif ederken kolaylık sağlamaktadır. Peki, 1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Thodex'in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL'ye el konuldu!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex'in banka hesabında yer alan yaklaşık 16 milyon TL haciz edildi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

Muğla Bodrum Yslıkavak’ta kaçak yapı olduğu belirlenen 4 bin metrekare taban alanına sahip yapılarda yıkım işlemi başlatıldı…

taban alanı hesabı Haberi

taban alanı hesabı

Tabii veya tesviye edilmiş zemin üzerinde etrafı açık bırakılarak kolonlar üzerinde inşa edilen yapılarda taban alanı, zemine oturan en dış çeperlerdeki kolonların dış yüzeylerinin en kısa doğru parçalarıyla birleştirilmesiyle belirlenen alan taban alanı oluyor.


Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?


Yönetmelik gereğince uygulama imar planında ölçekli olarak gösterilen şematik olmayan blok yerleşim çizimleri taban alanı ve çekme mesafelerini gösteriyor.


Uygulama imar planında belirlenmemişse bu Yönetmelikle tanımlanan TAKS’a ve bahçe mesafelerine göre belirlenen taban alanının küçük olanı uygulanıyor.


Tamamen toprağın altında kalan kısımları hariç, kısmen veya tamamen açığa çıkan bodrum katların oturum alanı, hiçbir şekilde taban alanı katsayısı ile belirlenen taban alanını geçemiyor.


Taban alanı, net imar parsel alanı üzerinden uygulama imar planıyla veya planda...