29 / 03 / 2024

Tahran emlak satışları 2019

Tahran emlak satışları 2019

İran Merkez Bankası verilerine göre, Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 59,8 düşüş kaydetti.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Emlak ve araç satışlarında yeni bir dönem başlıyor!

Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar ve spekülatif fiyat oluşumlarını önlemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlayacak. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarını kapsayacak ve e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasını gerektirecek.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Tahran emlak satışları 2019 Haberi

Tahran emlak satışları 2019

İran Merkez Bankası verilerine göre, Tahran'da emlak fiyatları önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artarak yüzde 59,8'e geriledi.

Timetürk'te yer alan habere göre; Tahran'daki bir konutun metrekare fiyatının ortalama 13 milyon 300 bin tümene (yaklaşık 6 bin TL) ulaştı ve bu rakam önceki yıla göre yüzde 104,3 artışa denk geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 Mayıs 2018 yılında nükleer anlaşmadan çekilmesi ve yaptırımları geri getirmesinin ardından dolar kurunun tümen karşısında değer kazanması nedeniyle Tahran'daki daire kiralarının da bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 100 artış gösterdiği iddia ediliyor.

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi, 2018 yılında hükümetle yaşadığı kentsel dönüşüm ve ekonomik yöntemlerden kaynaklı ihtilaflar sebebiyle istifa ettiğini...