19 / 04 / 2024

taksim yayalaştırması

taksim yayalaştırması

Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un en önemli mekanlarından biri olan Taksim Meydanı'ndaki araç trafiğini başka caddelere yönlendirerek meydanı yayalaştıracak.

Fatsa Yayalaştırma projesinde sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Yayalaştırma projesinde sona geldi.

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

Çankaya Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılması halka sorulacak!

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en ünlü caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılmasını referandum ile halka soracak. 

Arazi toplulaştırmasındaki vergiler kalkıyor!

TBMM'de torba tasarının 4. gün mesaisi sona erdi. Görüşmede, arazi toplulaştırmasına ilişkin yapılan işlemler üzerindeki vergilerin kaldırılacağı kararı alındı.

5 soruda kamulaştırmasız el atma davası!

Kamulaştırmasız el atma, kamulaştırma işlemi yapmaksızın, bir kimsenin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malına sahiplenme kastı ile ve kalıcı olarak el koyması kamulaştırmasız el atma işlemi oluyor. İşte 5 soruda kamulaştırmasız el atma davası...

3 ilde 26 alanda arazi toplulaştırması kararı!

3 ilde toplam 26 alanda arazi toplulaştırması yapılması kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Ordu'da cadde yayalaştırma çalışmaları başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’ni de yayalaştıracak.

Gayrimenkulde Kadın Araştırması sonuçları 17 Mayıs'ta açıklanıyor!

GYODER ve TMB tarafından kurulan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, ''Gayrimenkulde Kadın Araştırması'' sonuçlarını 17 Mayıs 2017 günü saat 09:00 ile 13:00 arasında açıklayacak.

Tarihi Ordu Caddesi yayalaştırılacak!

Üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray'dan Beyazıt Meydanı'na uzanan Ordu Caddesi'nin, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması için proje hazırlanacak.

Konya Karatay'da 3 bölge arazi toplulaştırması kapsamından çıkarıldı!

Konya Karatay'da Bakırtolu, Göçü, Sakyatan mahallelerinde bulunan 3 alan arazi toplulaştırması kapsamından çıkarıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması başlıyor!

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırmasını başlatıyor. ULI, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ankara'daki OSB'ler için Meclis Araştırması açılması önergesi verildi!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka başta olmak üzere 23 milletvekili, Ankara'da bulunan organize sanayi bölgelerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi.

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi!

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in ilk imza sahibi olduğu önergede 36 milletvekilinin imzası da yer alıyor.

taksim yayalaştırması Haberi

taksim yayalaştırması


Böylece Gezi Parkı'yla bütünleşen 14 bin metrekarelik dev bir meydan ortaya çıkacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nce hazırlanan Taksim Meydanı Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyonu Planlama Projesi kapsamında 14 bin 600 metrekare2 alan yayalaştırılacak. Projeyle İstanbul'un en önemli mekanlarından olan Taksim Meydanı'nın Gezi Parkı ile bütünleştirilmesi amaçlanıyor.



Proje kapsamında Taksim Meydanı'nın uygulama projeleri tamamlandı ve inşaat ihale aşamasına getirildi. Bu kapsamda, Tarlabaşı Bulvarından The Marmara Oteli'ne geçiş yolu olan Tak-ı Zafer Caddesi kapatılıp araç hareketleri Asker...