26 / 04 / 2024

tamer heper köşe yazısı posta

tamer heper köşe yazısı posta

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin "Babamızdan kalan borçlardan dolayı reddi miras yapmak istiyoruz fakat annemizin dul maaşını engellemek istemiyoruz.Bir yolu var mı?" sorusuna yanıt verdi...

Nusret Gökçe'nin Mikonos'taki şubesi kapatıldı!

Yaptığı tuz dökme hareketiyle ünlenen Nusret Gökçe’ye büyük şok yaşadı. Gökçe’nin 15 gün önce Mikonos’ta açtığı restoranı 48 saat boyunca kapatıldı.

Nusret Gökçe yeni şubesini Mikonos’ta açacak!

Tuzlama hareketiyle fenomenleşen Nusret Gökçe, yeni şubesini Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos’ta açacak. Ünlü işletmeci bundan sonraki et servislerini de drone ile yapacak...

Nusret Gökçe, Las Vegas ve Los Angeles'ta restoran açacak!

Açtığı restoranlarla büyümeye devam eden Nusret Gökçe, Las Vegas'a da restoran açacağını ve hedefinde Los Angeles olduğunu söyledi. 

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi açılıyor!

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinde (GUHEM) açılış için gün sayıyor.

Cemal Gökçe: Kurallara uygun olarak inşa edilen yapı çökmez!

Dün İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çökerek bir kişinin ölümü neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların çökmeyeceğini söyledi. 

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelini resmen devraldı!

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelinin devrini gerçekleştirdi. Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ile imzaları atan Gökçe, Instagram hesabından "Benim için hayal olan bugün gerçek olan İstanbul Park Hyatt otelin sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Nusret Gökçe New York’ta yeni şube açacak!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, New York’ta 2'inci şube açmak için kolları sıvadı. Nusret’in yeni mekanı için aylık 110 bin dolar ödeyeceği iddia ediliyor.

Nusret Gökçe'den yeni şirket!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de ortaklarından olduğu ünlü et restoranı Nusr-et’in bir diğer ortağı Nusret Gökçe bugün yeni bir şirket kurdu. 

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed F.M.  Mohammedsdek tarafından kuruldu. 

İşte Nusret Gökçe'nin doğduğu ev!

Et imparatoru olan Nusret Gökçe, memleketi Erzurum'a gitti. Dünya çapında üne kavuşan Nusret, doğduğu evi ziyaret etti.

Gökçe Bahadır Suadiye’den ev aldı!

Ufak Tefek Cinayetler'in Oya'sı Gökçe Bahadır, Suadiye’den ev aldı. Güzel oyuncu yeni evi için 2 milyon TL ödedi.

DK Dip Köşe Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

DK Dip Köşe Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Yavuz tarafından kuruldu.

tamer heper köşe yazısı posta Haberi

tamer heper köşe yazısı posta

"Babamız vefat etti. Şimdi görüyoruz ki bankalara yüklü miktarda borcu var. Biz reddi miras yapmak istiyoruz ama annemize bağlanacak dul maaşını da engellemek istemiyoruz. Bunun için izlememiz gereken yol nedir?" sorusuna yanıt verdi." #B.Y


Babanızın vefatından sonraki üç ay içinde mirası reddetme imkanınız var. Ret beyanı vefat edenin bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine yapılır ve sadece reddedenleri bağlar. Bu beyan bir dava sürecini gerektirmez bu bir tescildir ve çabuk sonuçlanır.Tüm mirasçılar mirası reddedebileceği gibi mirasçılardan bazıları da mirası reddedebilir. Babanızın yüklü borcu bulunduğu için muhtemelen tüm mirasçılar yani sağ kalan eş ve evlatlar birlikte mirassı reddedeceksiniz.


Böyle bir durumda annenize bağlanacak dul maaşı de reddolunmuş olarak kabul edilir mi? Hayır kabul edilmez. Zira bağlanacak dul maaşı tereke içinde kabul edilmez, yani...