19 / 04 / 2024

TANAP çalışmaları Roma Dönemine ait kalıntılar yüzünden durduruldu

TANAP çalışmaları Roma Dönemine ait kalıntılar yüzünden durduruldu

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

TANAP projesinin Gönen etabında çalışmalar başladı!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin Gönen etabında çalışmalar başladı.

İzmir Altınpark'ta kazı çalışmaları durdu!

İzmir'in Altınpark bölgesinde 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. Roma dönemine ait kalıntıların da tahrip olduğu görüldü.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

İtalya Trevi Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

İtalya'nın başkenti Roma'nın dünyaca ünlü kültürel yapılarından biri olan "Aşk Çeşmesi" olarak da bilinen Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), uzun restorasyon çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek.

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

Tanap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Körfez Belediyesinin düzenlediği ihaleyi kazanan firmanın restorasyon çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

TANAP çalışmaları Roma Dönemine ait kalıntılar yüzünden durduruldu Haberi

TANAP çalışmaları Roma Dönemine ait kalıntılar yüzünden durduruldu

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki doğalgazını öncelikle Türkiye'ye ardından Avrupa'ya taşıyacak olan bin 850 kilometre uzunluğundaki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında çalışmaların sürdüğü 20 ilden biri olan Ankara bölümünde ilginç bir olay yaşandı. Gölbaşı İlçesi Dikilitaş Mahallesi'nde çelik doğalgaz borularının yerleştirileceği kanal için dozerlerin kazı yaptığı sırada Roma Dönemi'ne ait yer altı odaları bulundu. Üzerinde Çatal Haç sembolleri bulunan odaların bulunmasının ardından bölgedeki boru döşeme çalışmaları sonlandırıldı. 


EKİPLER ÇALIŞIYOR 

Roma Dönemi'ne ve 7. yüzyıla ait olduğu düşünülen odalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı ekipler incelemelerde bulundu. Yer altındaki kalıntıları inceleyerek figürleri fotoğraflayan ekipler, konu ile ilgili detaylı çalışma başlattı. Uzmanlar odaların mezar olması ihtimali üzerinde duruyor. 


DUVARDA FİGÜRLER VAR

Ekiplerle birlikte yer altı odalarına inen bir mahalleli, "İçeride 4 adet oda...