20 / 04 / 2024

TANAP durduruldu

TANAP durduruldu

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Taner Yıldız: AB'nin TANAP'a bakışından memnunuz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısının, "Nabucco'da düştükleri hataya TANAP'ta düşmeyecekleri" açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti..

TANAP projesinde imza atıldı!

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştıracak olan TANAP projesinde imzalar atıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuşmasının satır başları;

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı!

BOTAŞ, SOCAR ve BP arasında TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı. Taner Yıldız:"Bu projenin (TANAP) önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

Tanap'a enerji şirketi BP ortak olacak!

İngiliz enerji devi BP, Azeri gazını Avrupa pazarına taşıyacak TANAP projesine ortak olacak. TANAP Dış İlişkiler Sorumlu Mammad,"Enerji şirketi BP yakında TANAP projesinde hissedar olabilir." dedi.

TANAP projesinin temeli ne zaman atılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir aksaklık olmazsa 17 Mart’ta Kars’ta TANAP projesinin temelinin cumhurbaşkanları seviyesinde atılacağını ifade etti..

TANAP'ın temeli 17 Mart'ta Kars'ta atılacak!

1,5 milyar dolar değerinde 1,3 milyon ton çelik boru kullanılacak TANAP Projesi 'nin temeli 17 Mart 'ta Kars 'ta atılacak.

TANAP projesinin temeli 17 Mart'ta atılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "17 Mart'ta bir aksaklık olmazsa Kars'ta TANAP projesinin temeli cumhurbaşkanları seviyesinde atılmış olacak" dedi.

TANAP'ta gözetim hizmetini TSE verecek!

TSE Azerbaycan 'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa 'ya taşıyacak TANAP 'ta 3.Taraf Gözetim Hizmeti verecek.

TANAP yatırım teşvik belgesi aldı!

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), yatırım teşviki kapsamına alındı. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak.

5 ilde 1600 inşaat durduruldu!

ÇALIŞMA Bakanı Faruk Çelik, Sakarya'da iş güvenliği kapsamında 5 ilde yapılan denetimlerde 2 bin inşaattan 1600'ünün iş güvenliğine yeterince uyulmadığı gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı.

Sakarya'da 1600 inşaat durduruldu!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Sakarya'da iş güvenliği kapsamında 5 ilde yapılan denetimlerde 2 bin inşaattan 1600'ünün iş güvenliğine yeterince uyulmadığı gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı.

TANAP inşaatında son durum!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile ' İnşaat Koridor Hattı ' tamamlandı.

TANAP durduruldu Haberi

TANAP durduruldu

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki doğalgazını öncelikle Türkiye'ye ardından Avrupa'ya taşıyacak olan bin 850 kilometre uzunluğundaki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında çalışmaların sürdüğü 20 ilden biri olan Ankara bölümünde ilginç bir olay yaşandı. Gölbaşı İlçesi Dikilitaş Mahallesi'nde çelik doğalgaz borularının yerleştirileceği kanal için dozerlerin kazı yaptığı sırada Roma Dönemi'ne ait yer altı odaları bulundu. Üzerinde Çatal Haç sembolleri bulunan odaların bulunmasının ardından bölgedeki boru döşeme çalışmaları sonlandırıldı. 


EKİPLER ÇALIŞIYOR 

Roma Dönemi'ne ve 7. yüzyıla ait olduğu düşünülen odalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı ekipler incelemelerde bulundu. Yer altındaki kalıntıları inceleyerek figürleri fotoğraflayan ekipler, konu ile ilgili detaylı çalışma başlattı. Uzmanlar odaların mezar olması ihtimali üzerinde duruyor. 


DUVARDA FİGÜRLER VAR

Ekiplerle birlikte yer altı odalarına inen bir mahalleli, "İçeride 4 adet oda...