25 / 04 / 2024

tapu bağışı

tapu bağışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuyucu tapu bağışına ilişkin bağışta bulunacak olan kişinin psikiyatri branşından rapor almasının satış için yeterli olup olmadığını sordu.

Kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir?

Ev, işyeri, arsa ve arazinin mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredilebiliyor. Peki, kimler bedelsiz olarak tapu devredebilir? Kimler bedelsiz olarak tapu devredemez?

Tapu bağış işlemleri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların devir işlemleri satış ile yapılabildiği gibi bağış ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nasıl yapılır? Tapu bağış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Hisseli tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapu bağışı, mülkiyetin tamamı için söz konusu olabildiği gibi, hissesi için de yapılabiliyor. Peki, hisseli tapu bağışı nasıl yapılır? Hisseli tapu bağışı için ne gerekir?

Tapu bağış işlemleri 2015!

Tapuda bağış hayatta olan kimseler arasında mülkiyetin tamamını veya bir kısmını hiçbir ivaz gözetmeden devredildiği tasarruf oluyor. Peki, bir taşınmazın tapusu nasıl bağışlanır? İşte tapu bağış işlemleri 2015..

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

Tapunun bağışlanması mümkün mü?

Bir gayrimenkulün mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında devredilebildiği gibi, bedelsiz olarak da devredilebilir mi? Tapunun bağışlanması mümkün mü? İşte tapu bağışı harç ve işlemleri..

Tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapu devri, bir bedel karşılığında satış yöntemi ile yapılabileceği gibi bedelsiz olarak bağış yöntemi ile de gerçekleşebiliyor. Bir bedel almaksızın tapuyu bir başkasına verildiği tapu bağışı nasıl yapılır?

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte emlak vergisi 2024 ödeme tarihleri....

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Artbahçe Çekmeköy konut projesinde tapu hemen teslim! Yaşam resmen başladı...

Anadolu Şehircilik Yatırım tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Artbahçe Çekmeköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Hemen tapu teslim edilen projede yaşan ise başladı.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

AP Forest Gate'de yaşam başladı! Hemen tapu, hemen teslim!

AP Forest Gate projesi Şani İnşaat imzasıyla Ankara Yenimahalle'de yükseliyor. Projede yaşam başlamış olup hemen teslim, hemen tapu fırsatı ile son fırsat dairelerin satışları devam ediyor.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

tapu bağışı Haberi

tapu bağışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, Tamer Heper'in 2012 tarihli açıklamasında tapu bağışına ilişkin bağışta bulunacak olan kişinin psikiyatri branşından rapor almasının satış için yeterli olduğunu aktardığını belirtti. Okuyucu bu uygulamanın hala geçerli olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Bu olayda bir yanlış anlaşılma yaşanmış. Bir gayrimenkulün tapuda bağışlanması için tarafların doktor raporu alması gerekli değil. 18 yaşını geçmiş, akıl sağlığı yerinde olan herkes, herhangi bir rapor almadan tapuda işlem gerçekleştirebilir.

Bu nedenle yapacağı işlemin satış yada bağış olması da önemli değil. Fakat işlem yaparken davranışlarından akıl sağlığı konusunda şüphe ettiren kişilerden sağlık raporu talep edilebilir. 

***

Bir de özellikle noterlerin gerçekleştirdiği bir yanlışa değinilmeli, bu da 60 yaşını aşan vatandaştan sağlık raporu talep etmeleri. Eskiden...