26 / 04 / 2024

tapu bedelsiz satış

tapu bedelsiz satış

Taşınmaz devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapunun bedelsiz devri nasıl yapılır? İşte tapunun bedelsiz devri işlemleri ve harç bedeli..

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? soruları mülk sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar!

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

tapu bedelsiz satış Haberi

tapu bedelsiz satış

Tapunun bedelsiz devri!

Taşınmaz devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Tapunun hibe edilmesi olarak da ifade edilen bedelsiz tapu devri işlemi, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor.


Örneğin, bir kocanın evin tapusunu bir bedel almaksızın eşinin üzerine yapması, bedelsiz tapu devrine örnek teşkil ediyor. Ancak bedelsiz devirlerde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


Bedelsiz tapu devir işleminde dikkat edilmesi gereken konular arasında; bağışın mirasçılardan birine yapılması halinde, diğer mirasçıların sahip olduğu haklar yer alıyor.


Tapu bağışında bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz edebiliyor. 


Tapunun bedelsiz devri işlemleri..

Bedelsiz tapu devri, gerekli belgelerin temin edilerek tapuya başvurulması ve hesaplanan masrafların ödenmesi gerekiyor. Bedelsiz tapu devir işlemleri...