26 / 04 / 2024

tapu harcı yeni düzenleme

tapu harcı yeni düzenleme

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

Yeni düzenleme ile tapu harcı 2017!

Mecliste tapu harcını da kapsayan düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni düzenleme ile tapu harcı 2017 ne kadar oldu. Tapu harcı nasıl ödenecek?

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar elini çabuk tutsun! Yeni yılda tapu harcına rekor zam! İşte detaylar!

Tapu harcının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte ev alıp satacak kişilerin merak ettiği sorular ve yanıtları!

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

Tapu harcı ve KDV indirimi uzatıldı!

Yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada tapu harcı ve KDV indiriminin uzatıldığını duyurdu...

Tapu harcı indirimine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek amacıyla başlattığı faiz indirimine ek bir desteği de tapu harcı indirimini ilk satışlarda sürdürerek verecek. 

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

Sıfır konut satışından tapu harcı alınmayacak!

Hükümetin seçim paketinden lüks konut müteahhitlerini kurtaracak yeni bir teşvik desteği daha çıktı. Sıfır konut ve ofis satışından tapu harcı alınmayacak.

Yeni tapu harcı hesaplama!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı oranlarında belli bir tarihe kadar indirim yapıldı. İşte yeni tapu harcı oranları ve yrni tapu harcı hesaplama örneği..

İndirimlerle yeni tapu harcı 2017!

Tapu harcı oranı dün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile binde 15'e düştü. İşte indirimlerle yeni tapu harcı 2017 oranı ve hesaplama örnekleri..

Tapu harcı ne kadar düştü?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harçları düştü. Peki, tapu harcı ne kadar düştü? Yeni tapu harcı ne kadar oldu? Tapu harçları nasıl hesaplanacak?

Tapu harcı düşecek mi 2017?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemi için tahsil edilen tapu harçları ile ilgili yeni düzenleme yapıldı. Peki, tapu harcı düşecek mi, artacak mı?

tapu harcı yeni düzenleme Haberi

tapu harcı yeni düzenleme

Cumhuriyet gazetesi yazarı, M. Önder Tekin bugünkü yazısında tapu harcını kaleme aldı. Önder'in yazısı şu şekilde;

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM'ye sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda teklifteki maddelerin görüşmelerine başlanıldı. Teklifte tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınan değerin belirlenme yöntemini değiştiren düzenlemeler de bulunuyor.

Tapu ve kadastro harcına ilişkin düzenlemede, gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu ve kadastro harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak kaydıyla mükelleflerce beyan edilen alım satım bedeli üzerinden tapu ve kadastro harcı hesaplanmakta, Emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin ya da emlak vergisi değerinden yüksek olmakla beraber beyan edilen alım satım bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespiti durumunda alım satıma taraf...