25 / 04 / 2024

tapu hibe etme

tapu hibe etme

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satış yoluyla başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2021 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2021...

Mehmet Ay'dan Çukurova Belediyesinin tapu dağıtım törenine tepki!

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kente hizmet etme amacı içerisinde olduklarını belirten Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, belediye tarafından yapılacak tapu dağıtım töreninin son derece yanlış olduğunu söyledi. 

Tapu hibe harcı 2020!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2020 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2020...

Tapu satışı nasıl bozulur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 sene önce eşime babası miras ayırırken, herkesin yerini tapusuz, anneleri farklı olduğu için (İkinci anne nikahlı) eşime tapulu olarak hibe etmiş. Şimdi tarlayı satmaya kalkınca, ‘bozarız’ diye tehdit ediyorlar. Tapu bozulur mu?' sorusunu yanıtladı

Tapu hibe harcı 2019!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2019 ne kadar?

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

Tapu hibe harcı 2017!

Gayrimenkul tapuları satış ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2017 ne kadar?

Babadan oğula ev hibe edilir mi?

Tapu devir işlemleri akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında da yapılabiliyor. Anne veya babalar çocuklarına mal hibe etmek isteyebiliyor. Peki, babadan oğula ev hibe edilir mi? Babadan oğula ev hibe edilirse ne olur?

Tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz malların tapuları hibe işlemi ile bir başkası adına devredilebiliyor. Borçlar Kanunu gereğince bu işlem tarafların aralarında yaptığı sözleşmeye dayanılarak da gerçekleşebiliyor. Peki, tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

tapu hibe etme Haberi

tapu hibe etme

Tapuda hibe nasıl yapılır?

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?


Tapunun hibe edilmesi..

Tapunun hibe edilmesi hususunda reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 

  

Yukarıdaki vasıflara sahip olmayan kimseler malını tapuda hibe edebiliyor. Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma şeklinde karşımıza çıktığı gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.

         

Hibe edecek kişinin, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. Diğer mirasçılar bu duruma...