25 / 04 / 2024

tapu kayıtları elektronik ortama taşınıyor

tapu kayıtları elektronik ortama taşınıyor

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü' nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor...

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tapu kayıtları herkese açık mı?

Tapu bilgileri her vatandaşın merakla araştırdığı konulardan biridir. Özellikle tapu kayıtlarına erişim noktasında çok soru gelmektedir. Peki “Tapu kayıtları herkese açık mı?” İşte detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kayıtlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapu kaydına nereden bakılır?” işte merak edilen detaylar!

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Koray GYO'dan Maslak arsasına ilişkin açıklama! 

Koray GYO Yönetim Kurulu 22 Temmuz 2022 tarihli toplantısında, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Maslak Mahallesi, 11 ada 87 No'lu parselde kayıtlı, tapu kayıtlarında yüzölçümü 9.034 metrekare olan arsada hayata geçirilecek projeye ilişkin bir takım kararlar aldı. İşte o kararlar...

Kök tapu ne demek?

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak biliniyor. Peki, Kök tapu ne anlama geliyor? Kök tapu ne işe yarar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde tutuluyor. Devir işlemleri de burada gerçekleşiyor. Peki, tapu birden fazla kişinin olur mu? Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

tapu kayıtları elektronik ortama taşınıyor Haberi

tapu kayıtları elektronik ortama taşınıyor

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün MEGSİS sistemi, kadastro bilgilerini internete taşıyarak yatırımcılara sunuyor. MEGSİS sayesinde yatırım yapılacak arazinin zemin ve imar bilgilerine ulaşılabilecek.


TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS), tapu kayıtlarını elektronik ortama taşırken, kadastro parsel bilgilerini de yatırımcının bilgisine sunuyor. Sistemle imar planlarına ilişkin veriler elektronik ortama yüklenerek, arazi satın almak isteyen kişi ya da yatırımcının kullanımına açılacak. Herhangi bir fabrika arazisi almak isteyen işadamı, sistem tam olarak devreye girince zemin bilgilerinin yanı sıra detaylı imar notlarına da ulaşabilecek. İmar notlarında yeşil alan, ticari alan gibi bilgilere erişebilmenin yanı sıra gayrimenkulün yola yakınlığı veya bölgedeki yapılaşma yoğunluğuna ilişkin bilgiler de görülebilecek. MEGSİS kapsamında kadastro bilgilerinin yüklenmeye devam ettiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, henüz uygulamaya...