28 / 03 / 2024

tapu satış harcı nasıl hesaplanır

tapu satış harcı nasıl hesaplanır

Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan devir harcında tapu harcı ne kadar? İşte tapu satış harcı 2015..

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu satışı nasıl bozulur?

Tapu satışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu satışı nasıl bozulur? İşte detaylar!

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

tapu satış harcı nasıl hesaplanır Haberi

tapu satış harcı nasıl hesaplanır

Tapu satış harcı 2015!

Arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi gayrimenkul satan ya da alan kimseler bu işlemlerini tapu müdürlüğünde yapıyor. Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor.


Ancak öncelikle devir için tapu dairesinden randevu alınıyor. Tapu randevusu internetten online bir şekilde alınabildiği gibi, telefonla çağrı merkezi aranarak da alınabiliyor (onlinerandevu. tkgm.gov.tr", ALO 181).


Tapu için gerekli evraklar..

Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Tapu satış harcı 2015..

Tapu dairesinde ödenecek harç...