26 / 04 / 2024

tapu sicil kanunu

tapu sicil kanunu

Taşınmazlar üzerindeki hakları göstermek üzere tapu sicili tutuluyor. Tapu sicili ve taşınmazların kaydedilmesi ile ilgili yasal hükümler ise Medeni Kanunda bulunuyor. İşte Medeni Kanun maddeleri..

Tapu sicili kanunu!

Türk Medeni Kanunu kapsamında Üçüncü Kısım: Zilyetlik ve Tapu Sicili bölümünde "Tapu sicili kanunu" hükümlerine yer veriliyor. Kanuna göre, tapu sicili, tapu kütüğü ve kat mülkiyeti kütüğünden oluşuyor...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Akiş GYO Caddebostan gayrimenkulü için ruhsat başvurusu yaptı!

Akiş GYO İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 106, Ada No. 1435 ve Parsel No. 39'da kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi talebiyle Kadıköy Belediye Başkanlığı'na müracaat etti.

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Kocasinan'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Kocasinan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ile sistemlerini entegre ederek, vatandaşlara tapu işlemlerinde kolaylık sağladı. 

CHP'li Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı TBMM'ye taşıdı!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yazılı sınav sonucunda başarılı olan isimlerin sözlü sınavda başarısız kabul edilmesini ve gündeme gelen 'torpil' iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Tapuda var olan şerhler ve şerh işleminin sonuçları nelerdir?

Tapu sicil kayıtlarındaki şerhlere ve şerh işlemlerin sonuçlarına emlağın satışına engel oluşturabileceği için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi kapsamında metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

tapu sicil kanunu Haberi

tapu sicil kanunu

Tapu sicili Medeni Kanun!


A. Kurulması

I. Sicil bakımından

1. Genel olarak

MADDE 997.- Taşınmazlar üzerindeki hakları göstermek üzere tapu sicili tutulur.


Tapu sicili, tapu kütüğü ve kat mülkiyeti kütüğü ile bunları tamamlayan yevmiye defteri ve belgeler ile plânlardan oluşur.

Sicilin örneği, nasıl tutulacağı ve yardımcı siciller tüzükle belirlenir.


2. Taşınmazların kaydedilmesi

a. Kaydedilecek taşınmazlar

MADDE 998.- Tapu siciline taşınmaz olarak şunlar kaydedilir:

1. Arazi,

2. Taşınmazlar üzerindeki bağımsız ve sürekli haklar,

3. Kat mülkiyetine konu olan bağımsız bölümler.

Arazinin tapu siciline kaydı, özel kanun hükümlerine tâbidir.

Bağımsız ve sürekli hakların kaydedilmesi için gerekli koşullar ve usul tüzükle belirlenir. Süreklilik koşulunun gerçekleşmesi için hakkın süresiz veya en az otuz yıl süreli olması gerekir.

Kat mülkiyetine konu olan bağımsız bölümlerin taşınmaz olarak kaydı, özel kanun hükümlerine tâbidir.


b. Kaydedilmeyecek taşınmazlar

MADDE 999.- Özel mülkiyete tâbi olmayan ve...