19 / 04 / 2024

tapu sicili nedir

tapu sicili nedir

Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Zeki Adlı, binalara yönelik inşaat başlama bitiş tarihi, mülkiyet durumu, risk alanda olup olmadığı gibi önemli bilgilere tapu kaydında tek tıkla erişilebileceğini dile getirdi. 

Tapu tescili nedir?

Tapu tescili nedir? sorusuna "kadastronun taşınmazların şekillerini, sınırlarını, yüzölçümlerini teknik ve geometrik yöntemlerle tespit ederek planlar içerisinde göstermesi" cevabı veriliyor. Tapu sicilinde tescil işlemi yapılabiliyor...

Tapu sicili nasıl oluşur?

Gayrimenkuller üzerindeki hakların durumlarını gösteren tapu sicili nasıl oluşur? Tapu Sicili Tüzüğü kapsamında yer alan hükümleri ve tapu sicili ile ilgili sorunuzun yanıtını görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapu siciline yapılan işlemler!

Tapu siciline yapılan işlemler dört başlıkta toplanıyor. Bu başlıkları merak ediyorsanız tıklayın...

Tapu sicili nedir?

Tapu sicili nedir? Tapu sicili unsurları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı bu haberde...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi çıkarma ücreti ne kadar?

Gayrimenkul sahibi olan kişiler tapu takyidat belgesinin genel tanımını ve detaylarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi nereden alınır? İşte detaylar...

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

tapu sicili nedir Haberi

tapu sicili nedir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, riskli yapılar açısından Türkiye’de en önemli sorunlardan olan zemin, inşaat ve mülkiyet bilgilerindeki çelişkilerin çözüleceğini, nisan ayından itibaren tüm verilerin tapu sicilinde tek kalemde görüleceğini söyledi. Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre;,“inşaat başlangıcı, bitişi, oturma izni, daireyi kim kullanıyor, nasıl kullanıyor, kiracı mı, ev sahibi mi, zemin bilgileri, riskli alan mı, sit alanı mı” gibi kritik tüm bilgilere tapu kaydında tek tıkla ulaşılacak.

YAZILIM GELİŞTİRİLDİ 

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan Adlı’nın verdiği bilgiler şu şekilde: “Ülke olarak en büyük sıkıntımız, fiili durumdaki bilgiler ile devletin kayıtlarında tutulan bilgiler arasında maalesef bire bir oturan sistem yok. Felaket anlarında hak sahibini belirlemede veya hasar tespitlerinde sağlıklı çalışmalar yapamıyorsunuz. Yazılımlar geliştirdik, önümüzdeki nisandan itibaren artık ruhsat alan,...