26 / 04 / 2024

tapu sorgulaması yapmak

tapu sorgulaması yapmak

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Peki, tapu sorgulama nasıl yapılır?

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!

Tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır?

Genellikle kat karşılığı inşaat yaptırmak isteyen kimseler arsa payı hesaplaması için sağlama yapmak isteyebiliyor. Peki, tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Ölen kişiye ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mirasçılar çoğu zaman kendilerine kalan taşınır ya da taşınmaz mallardan habersiz olabiliyor. Bu konuda araştırma yapmak isteyenler öncelikle ölen kişiye ait tapu sorgulama yapmak istiyor...

tapu sorgulaması yapmak Haberi

tapu sorgulaması yapmak

Tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor.


Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunuluyor.


Sorgulama sonucu sunulan görüntüler bilgilendirme amaçlı olup, başka bir amaç için kullanılamıyor. Peki tapu sorgulama nasıl yapılır?


MEGSİS Tapu sorgulamaları.. 

Taşınmaz alım satım sürecinde alıcılar, elindeki tapu örneği ile sorgulama yaparak; kendisine gösterilen yer ile tapu üzerinde yazan bilgilerin aynı olup olmadığını tespit edebiliyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan MEGSİS ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak tapu sorgulama yapılabiliyor.


Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Sayfaya giriş yapılması halinde...