18 / 04 / 2024

Tapu takas 2015 işlemleri

Tapu takas 2015 işlemleri

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Sistem nasıl işler?

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Sultanbeyli’nin 100 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sultanbeyli Belediyesi’ni ziyaret etmesinin ardından 920 dönümlük hisseli alanın takas işlemi gerçekleştirildi ve 400 dönüm daha tapu devri için uzlaşma tutanağı imzalandı. 

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Takasbank tapu işlerinde de aracı olacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile tapu takas uygulama hizmeti veriliyor. Takasbank artık tapu işlerinde de aracı olacak.

Tapu Takas ile güvenli para transferi mümkün!

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

Tapu takas harcı 2017!

Taşınmaz malların devir işlemleri, satış ve bağış ile yapılabildiği gibi takas ile de yapılabiliyor. Peki, tapu takas harcı 2017 ne kadar?

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Başkan Hakan Tütüncü, 23 milyon TL’lik takas ile konut alanında kalan vakıf arazilerinde, 40 yıl süren tapu probleminin çözüldüğünü söyledi.

Tarsus Belediyesi Hükümet Konağı için tapu takası yapıldı!

Tarsus'un çağdaş ve modern bir hükümet konağına kavuşması için kolları sıvadıklarını ve önemli bir adım attıklarını belirten Kaymakam Bekir Atmaca, "Yıllardır kullanılan mevcut hükümet konağı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Tapu takas 2015 işlemleri Haberi

Tapu takas 2015 işlemleri

Tapu takas sistemi nasıl işler?

Tapu Takas işlemi vatandaşlara gayrimenkul alım satım işlemlerinde güvence sağlıyor.  Bu sistem ile alım satım işlemlerinizde dolandırılma riski ortadan kaldırılıyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle artık işlemlerinizin maddi parasal kısmını gönül rahatlığı içinde yapabiliyorsunuz. Takasbank'ta özel hesapta bulunan paranız siz onay vermediğiniz sürece karşı tarafa aktarılmıyor. İşte, tapu takas işlemleri!


1 - Tapu dairesinden alınan e-ödeme numarası ile taputakas.com.tr adresinden veya taputakas mobil uygulaması ile sisteme girilir.


2 - Satıcı e-ödeme numarası ve gerekli bilgileri sisteme girer. Sistem tarafından oluşturulan Takasbank Referans Numarasını (TVS Ref No) alıcıya iletir.


3 - Alıcı e-ödeme numarası ve TVS Ref No ile gerekli bilgileri sisteme girer.


4 - Gayrimenkul ve komisyon bedelleri Takasbank'ın hesabına gönderilir. Ödemelerin sisreme kayıt esnasında...