19 / 04 / 2024

Tarsus Belediyesi Hükümet Konağı için tapu takası yapıldı!

Tarsus Belediyesi Hükümet Konağı için tapu takası yapıldı!

Tarsus'un çağdaş ve modern bir hükümet konağına kavuşması için kolları sıvadıklarını ve önemli bir adım attıklarını belirten Kaymakam Bekir Atmaca, "Yıllardır kullanılan mevcut hükümet konağı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi.



Belediyemiz ile ortak bir çalışma yaparak Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Valilik nezninde yoğun bir çalışma sergiledik. Belediye Başkanı Şevket Can ile birlikte karşılıklı bir anlaşma yaptık. Şu anki Hükümet konağı ve hazineye ait olan bazı arsalarla eski Maliye Sarayı binasındaki hazineye ait katları belediyeye devrettik" dedi. Kaymakam Atmaca, bunların karşılığında Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan belediyeye ait 10 dönümlük alanı İçişleri Bakanlığı emrine aldıklarını söyleyerek, "Tapularımızın takasını karşılıklı olarak gerçekleştirdik. Bu konuda emeği geçen Tapu Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. Kaymakam Atmaca, 4 katlı yeni hükümet konağı binası projesini hazırladıklarını ve yeni yapılacak olan konağın 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirterek, "İnşaat bedeli 11 milyon lira civarında olacak" diye konuştu. 


CUMHURİYET MEYDANI 

Belediye Başkanı Şevket Can ise mevcut hükümet konağının sağlam olmaması nedeniyle oturulamaz raporu bulunduğunu ve kaymakamlıkla bu konuda yoğun bir çalışma sergilediklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmalar nihayet sonuçlandı ve vardığımız anlaşma sonucu tapuları karşılıklı olarak alıyoruz. Bize devredilen şu anki hükümet konağının yerine Cumhuriyet Meydanı yaptıracağız. Tüm Tarsuslulara ve Tarsusumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve tapular karşılıklı olarak takas edildi. 


Sabah Güney


Geri Dön