19 / 04 / 2024

Ordu hükümet konağı için kentsel dönüşüm beklenmeli!

Ordu hükümet konağı için kentsel dönüşüm beklenmeli!

Ordu Mimarlar odası Başkanı Mehmet Özçelik, hükümet konağı arazisi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "bu alana ağaç kesilmeden yapı yapılabilir fakat kentsel dönüşüm projesi beklenmeli" dedi.



Ordu Mimarlar odası Başkam Mehmet Özçelik, hükümet konağı arazisi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede " bu alana ağaç kesilmeden yapı yapılabilir fakat kentsel dönüşüm projesi beklenmeli" dedi. 


"Mevcut proje hayata geçecekse büyük revizyon yapılmalı" Özellikle kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesini bekleyerek bu proje sonucunda ortaya çıkacak alana hükümet konağı yapılabilir diyen Başkan Özçelik;" Öncelikle şunu tespit etmek gerekir. Ordu Valiliğinin böyle bir binaya ihtiyacı var nu? Anladığımız kadarıyla geçmiş yıllarda da bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldı. Valiliğin böyle bir ihtiyacı var M bu şekilde bir bina yapması sözkonusu. Aslında baktığımızda birçok valiliğe bağlı kurumların kendi ayrı binaları kampüs şeklinde mevcut. Ama burada yoğunluğu az bir bina yapılırsa mevc ut karayollarının binaları ve angaryalanıı olduğu bölgeye bu bina düşünülebilir. Yeşil doku, yetişmiş ağaçlara dokunmadan bunu yap ıııak mümkündür. Ama geçmişte yine bu alan için hazırlanmış mevcut bir proje vardı. Bu proje yapılacak, bu projeden taviz vermeden yapacağız derlerse bunu ağaç kesmeden yapılıları imkansız. Bu projede ya ciddi anlamda revizyon yapılacak ya da yeni bir proje yapılacak" dedi. 


"Yeşil alanımız yok" 


Başkan Özçelik;" Ordu'nun yeşili ve  maviliği var diyoruz ama şehir merkezinde parmakla gösterilecek kadar az yeşil alanlarımız var. Baktığımızda mezarlıklar, kıyı şeridinde bulunan yeşillikler, ırmak yatağı boyunca bulunan yeşil alan ve bunun haricinde ciddi bir anlamda yeşil alanlarımız yok. Diğer büyükşehirlere baktığımızda örneğin bir Konya, bir  Ankara  gibi şehirlerde bizden daha fazla yeşil alanı var. Hem ağaç anlamında hem yeşil örtü anlamında bizden daha iyiler. Bu nedenle Ordu büyükşehir belediyesi önderliğinde Ordu'da yeşil alan çalışması yapılmalıdır. Kamunun elinde bulunan yeşil alanlara bina yaparak değil buraları halkın kullanabileceği yeşil alan olarak oluşturabileceğini" ifade etti. 


"Merde boş yer bulsak yapı yapmak istiyoruz"


Bu sorun Türkiye'nin ciddi bir sorunudur. Nerde boş yer bulsak bina yapıyoruz diyen Başkan Özçelik," Maalesef yeşil füaıılar, parklar ve doğal alanlar yapılaşma ile mahvediliyor. Bununla ilgili düzenleme yapmak gerekiyor. Kaıııu spotları ile bu sorunlar çözülmüyor. Bu konuyla ilgili Tarım Bakanlığı çok güzel bir spot hazırladı. Tarım alanlarına konut yapılmaması konusunda bu sporu hazırladı. Aıııa baktığımızda bir çok belediye hep bu alanları imara açıyor. Bu Ordu içinde diğer iller içinde geçerli. 

Bu nedenle resmi kurumların bu konuda duyarlı olması gerektiğini" söyledi "Kentsel dönüşüm beklenmeli ve aceleci davranmalı " Başkan Özçelik;"Boş arazi var bizimde binaya ihtiyacımız var diyerek bina yapılmamalı. Bunu planlayarak üç sene dört sene bekleyip bütüncül bir proje çerçevesinde değerlendirme yapmak gerekir. 


Burada aslında büyükşehir belediyesi orkestra şefi gibi bu olayı organize edip kentsel dönüşümden oluşacak yeni boş alanları değerlendirerek yada yeni imara açılacak alanlardan planlı bir şekilde yer önerebilir. Zaten Valilik çevresinde bulunan kurumlar taşındı. Bu nedenle valilik bu binada biraz daha bekleye bilir'' diye konuştu. 


Ünye Güncel


Geri Dön