26 / 04 / 2024

Esenler Hükümet Konağı için temel atıldı!

Esenler Hükümet Konağı için temel atıldı!

18 yıldır kaymakamlık başta olmak üzere birçok kamu kurumumun kirada hizmet verdiği Esenler, sonunda Hükümet Konağı'na kavuşacak.



3 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan Esenler Hükümet Konağı'nın temeli törenle atıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun katılımıyla gerçekleşen törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hükümet konakları adına son zamanlarda önemli açılımların gerçekleşmekte olduğuna dikkat çekti. 


18 yıldır beklenenin gerçekleşmesinin ayrı bir keyif verdiğini belirten Vali Mutlu, hükümet konağı Esenlilerin "Peş peşe gerçekleşen hayalleri içerisinde en güçlü hayallerinden birisi" olduğunu söyledi. İstanbul tarihinde ilk defa, İl Genel Meclisi'nde Esenler Hükümet Konağı için kamulaştırma kararı çıktı. Esenler Belediye Başkanı Göksu, Esenler'de hükümet konağı meselesinin artık çözülemez diye bakılan bir efsane haline geldiğini kaydetti. Tevfik Göksu, "Esenler'de en büyük eksiklik okul dışında kamu binası olmamasıydı. Şimdi bir şehrin altyapısında asgari ne olması gerekiyorsa, Esenler'de bunlar yapılmaya başlandı." diye konuştu.


Esenler Hükümet Konağı için temel atıldı!


Merve Demir / ZAMAN


Geri Dön