26 / 04 / 2024

tapu tercüme

tapu tercüme

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor...

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre tapu sahiplerinin ödedikleri paraları geri alabileceği belirtildi. İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili detaylar...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Sevilen sosyal medya platformu Twitter,  kullanıcıların başka ülkelerden atılan twitleri kendi diline tercüme etme olanağı veren çeviri özelliği kaldırıldı. Bu hizmetin “twitter blue” özelliği gibi paralı hale getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Ay tarafından kuruldu.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Sancaktepe’de 59 ailenin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde 59 ailenin daha tapu sorunu çözüme kavuştu. 

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

Mahir Polat'tan 'Galata Kulesi'nin tapu davası' açıklaması!

165 yıldır İBB mülkü olan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildikten sonra tahliye kararı alındı fakat esas tapu davasında henüz bir gelişme yaşanmadı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

tapu tercüme Haberi

tapu tercüme

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.


İki kurum arasında, 2012 yılında imzalanan anlaşmanın gereği olarak Makedonya'ya hediye edilen Osmanlı dönemine ait tapu senedi kopyaları, Makedonya için büyük önem ifade ediyor.


Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı Genel Müdürü Slavçe Trpeski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliği kapsamında Makedonya bölgesine ait bu tapu senedi kopyalarının, geçen yıl nisan ayında kurumlarına teslim edildiğini söyledi.


Osmanlıca Türkçesi'nin Makedonya'da çok az kişi tarafından bilinen bir dil olduğuna dikkati...