26 / 04 / 2024

tapu zammı

tapu zammı

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Asgari ücret ve memur zammının ardından maaş farklarının giderilmesini isteyen tapu çalışanları sosyal medyada #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Yarın sona eriyor! Bunu yapmayan yandı! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Tapu sahiplerini çok yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. 

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmayan yandı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii tutulacak. 

2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı!

Emlak alan ya da satanların tapu harcı döner sermaye ücretini yatırmaları gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte 2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı...

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Düşük beyan nedeniyle tapu harcı cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık zammı 2015!

Ekik ödenen tapu harcının tespit edilmesi halinde Maliye vergi cezası uyguluyor. Peki, tapu harcı pişmanlık zammı 2015 ne kadar? İşte,tapu harcı pişmanlık zammı hesaplaması...

Tapu harcı pişmanlık zammı nasıl hesaplanır?

Eksik ödenen tapu harcı için kesilen vergi cezası ile karşılaşmak istemeyenler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık zammı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama!

Tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama...

tapu zammı Haberi

tapu zammı

Maliye Bakanlığı’nin bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında alınan önlemler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Akaryakıtta 95 oktandan düşük, kurşunsuz 95 oktan ve kurşunsuz 98 oktan ise litre başına 30 kuruş, motorin ve lpg için ise yine litre başına 30 kuruş oranında zam yapıldı. Alkollü içeceklerde değişen oranlarda zam yapılırken, birada 9 kuruş tutarında yapılan vergi zammı, rakıda 11 TL’yi, votka ve cinde 12 TL’yi, likörde ise 30 TL’yi buldu.


Yine Resmi Gazete’de açıklanan vergi zammına göre bundan önce binde 16,5 oranında alınan tapu harçları, binde 20’ye...