25 / 04 / 2024

Tapuda düzeltim davası nerede açılır

Tapuda düzeltim davası nerede açılır

Tapuda düzeltim davası nasıl açılır? Tapuda düzeltim davası nerede açılır? Tapuda düzeltim davasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? İşte tapu düzeltme davası ile ilgili merak ettiğiniz yasal maddeler bu haberde...

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu  son dakika detaylarına bakın...

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın... İşte son dakika detayları...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

2023 yılıyla beraber emlak alım satım işlemlerine yeni düzenlemeler de getiriliyor. Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Söz konusu değişiklik 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak....Aman dikkat...

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Yeni yılla beraber emlak alım satımında yeni düzenlemeler geliyor. Söz konusu değişimlerle tapuda yeni dönem resmen başlıyor... Bu tarihe aman dikkat...

Tapuda düzeltim davası nerede açılır Haberi

Tapuda düzeltim davası nerede açılır

Tapuda düzeltim davası nerede açılır?

Tapuda düzeltim davası, Asliye Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında asliye hukuk mahkemelerinin görevi şu şekilde açıklanıyor:


Asliye hukuk mahkemelerinin görevi

MADDE 2- 

(1) Dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın malvarlığı haklarına ilişkin davalarla, şahıs varlığına ilişkin davalarda görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadıkça asliye hukuk mahkemesidir.


(2) Bu Kanunda ve diğer kanunlarda aksine düzenleme bulunmadıkça, asliye hukuk mahkemesi diğer dava ve işler bakımından da görevlidir.


Çekişmesiz yargı işleri kapsamında 382. maddenin 16. bendinde "Aile yurdunun kurulmasına izin verilmesi, kuruluşun tebliğ ve ilanı, kapatılması hâlinde tapu sicilindeki şerhin silinmesine izin verilmesi, taşınmazın bizzat malik veya ailesi tarafından kullanılması şartına geçici olarak istisna tanınması." yer alıyor.


Tapuda düzeltim davası ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, Avukat Tevrat Duran tarafından şu şekilde...