25 / 04 / 2024

Tapuda sayfa no ne işe yarar

Tapuda sayfa no ne işe yarar

Tapu kütüğünde her sayfa numaralandırılıyor. Bu numaralama neye göre belirleniyor? Ne işe yarıyor? Tapuda sayfa no nedir? Sorunuzun yanıtı ve tapu sayfaları ile ilgili detaylar haberimizde...

Erzincan Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 13.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Erzincan Sulh Hukuk Mahkemesi, Erzincan ili, Merkez ilçesi, Taksim mahallesi, Ahurcuk mevkii, 26/2526 Cilt/Sayfa no, 2200 ada 2 parsel, 2199 ada 2 parsel ve 2198 ada 3 parseldeki arsayı 13 milyon 693 bin 50 TL'ye icradan satıyor...

Müşterek tapuda emlak vergisi!

Emlak vergisi kanunu gereğince, mülkiyet türüne bakılmaksızın Türkiye 'de yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, müşterek tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının tapu satış harcı ödemesi gerekiyor. Bu harç oranı her yıl yeniden belirleniyor. Peki, tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapuda şerh harcı kimden alınır?

Tapu sicilinde şerhler kısmına kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerhler konulabiliyor. Tapuda gerçekleşen alım satım işlemleri için talep edilen tapuda şerh harcı kimden alınır?

Tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Müteahhitler projenin fiilen bitmesiyle birlikte binadaki gayrimenkullere bağımsız bölüm numaraları dışında farklı kapı numaraları verebiliyor. Ancak müteahhitler bu işlemi yanlış yapabiliyor. Peki, tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı; bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen pay olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Arazi, arsa işyeri gibi meskenlerin satışları tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olması gerekiyor. Peki,tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Tapuda ferdileşme işlemi!

Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda ferdileşme işlemi nasıl gerçekleşir?

Tapuda yapılan satışın iptali!

Tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılması gerekiyor. Peki, tapuda yapılan satışın iptali nasıl olur?

Tapuda alım satım harcı hesaplama!

Tapuda alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için alıcının ve satıcının yanında bazı belgeleri bulundurmaları gerekiyor ve tapu alım satım harcını ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda alım satım harcı hesaplama nasıl yapılır?

Noşar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Noşar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Naci Altunoğlu, Ziyattin Toraman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 21 Temmuz'da Papatya Rezidans B Blok Esenyurt'ta kuruldu.

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapuda isim tahsisi davası süresi!

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Tapuda isim tahsisi davası süresi ne kadar sürer?

Tapuda sayfa no ne işe yarar Haberi

Tapuda sayfa no ne işe yarar

Tapuda sayfa no nedir?

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemlerin sırasının karışmaması amacı ile tapuda numaralandırma yapılıyor. Numaralandırma işlemi, tapu kütüğüne işlenen gayrimenkulün parsel bilgileri girildikten sonra yada Tapu Kütüğü yazdırılmadan önce yapılıyor.


Tapuda cilt ve sayfa numaralandırma işlemi bütün parsel kayıtlarına uygulanıyor. Tapu kütüğü sayfa numaralandırma işlemi büyük ve küçük tapu Kütüğünü kapsıyor.


Tapu kütüğü sayfa no verilirken; eski cilt no ve eski sayfa nolarını yeni cilt no ve yeni sayfa no olarak belirlenebiliyor ve yeni sayfa numarası da verilebiliyor. Böylece "Tapuda sayfa no nedir?" sorumuzun yanıtını verdikten sonra, numaralandırmanın nasıl yapıldığı hususuna değinelim.


Tapuda sayfa no..

- Tapu Kütüğü Numaralandırma sisteminde; sistem cilt numarasını otomatik hesaplayıp veriyor.

- Kamu Orta Malı olan Parsellere (Mera, Yaylak, Kışlak, Otlak, Harman, Panayır vb.) Cilt ve Sayfa Numarası...