25 / 04 / 2024

tapudaki arazi gösterilen arazi mi

tapudaki arazi gösterilen arazi mi

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Android tabanlı cep telefonu üretiminin öncülerinden gösterilen Almanya merkezli dev teknoloji şirketi Gigaset iflas başvurusu yaptı. İşte tüm detaylar... 

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Depremin sembolü olarak gösteriliyordu! Antakya'daki o bina da yıkıldı!

Depremin sembolü olarak gösterilen, 15 yıl önce ‘karbon fiberle'' güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verildi. 

Güncel listede büyük sürpriz var! 2023 Volvo S90 fiyatları bu sefer tam olay

Dünyanı en sağlam otomobilleri arasında gösterilen Volvo S90 fiyat listesi şaşkına çevirdi. İşte  2023 Volvo S90 güncel fiyat listesi…

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak üzere iş dünyası da seferber oldu. Şirketler ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra maddi yardımda da bulunuyor.

Gıdada vatandaşa müjdeli haber! Ucuz satış yapacak Koop-Bakkal’lar geliyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayılarının artacağını duyurduğu, ucuz gıdanın adresi olarak gösterilen Tarım Kredi Kooperatifleri’nin projesi Koop-Bakkal uygulaması genişliyor. 17 ile daha yeni ucuz bakkallar geliyor. İşte vatandaşı çok sevindirecek o detaylar…

Doları güçlendirmek için faiz artırmaya hazırlan Fed'in yeni Başkan Yardımcısı belli oldu

ABD Senatosu, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcılığına aday gösterilen Lael Brainard'a onay verdi. ABD Başkanı Joe Biden tarafından seçilen Brainard'ın adaylığı, 43'e karşı 52 oyla onaylandı.

Tam bir aile arabası! Citroen Berlingo en ucuz kadar? İşte 21 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

2022 yılının en iyi hafif ticari araçlarından biri olarak gösterilen Citroen Berlingo'nun fiyatı merak edilmeye başlandı. Peki Berlingo'nun en ucuz paketi ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Peugeot fiyatları ne kadar? Piyasadaki en ucuz 3008 kaç TL'ye satılıyor? İşte 7 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Peugeot markasının SUV modeli 3008, son dönemde rağbet gösterilen araçlardan biri haline geldi. Peki 3008 modelinin sıfırı en ucuz kaç TL'ye satılıyor? İşte tüm detaylar...

İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: Yapı Fuarı’na gösterilen ilgi sektöre umut verdi!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 44. Yapı Fuarı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Fuara gösterilen yoğun ilgi bu anlamda hepimizi mutlu etti, umut verdi” şeklinde konuştu.

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Temmuzda AVM'leri günde yaklaşık 4 milyon kişi ziyaret etti!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Altaş, "Vatandaşlarımız, başta 'pandemi merkezi' gibi gösterilen alışveriş merkezlerinin sokaktan, pazardan, çarşıdan daha güvenli olduğunu anladı." dedi.

İstanbul Havalimanı Büyük Göç'ün filmini yayınladı!

İGA, İstanbul Havalimanı’nın “Büyük Göç” olarak gösterilen rekor taşınma süreci filme konu oldu. Mini belgesel olan film, sosyal medya platformları üzerinden gösterildi.

tapudaki arazi gösterilen arazi mi Haberi

tapudaki arazi gösterilen arazi mi

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Arazi satışlarında yaşanan problemler arasında arazi yerinin sanıldığı yerde olmaması veya sanıldığı kadar büyük olmaması gibi sorunlar yer alıyor.


Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde bazen başka taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bir arazi veya arsayı satın almadan önce ölçtürmek faydalı oluyor.


Peki size satılmak istenen yer gerçekten size gösterilen yer midir, bunu nasıl tespit edeceksiniz? Arazi yeri tespiti nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekiyor. Lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvurulması gerekli.


Başvuruda bulunulan yetkililer ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine ve alıcısına gösteriyor.


Arsanın yerini öğrenebileceğiniz...