26 / 04 / 2024

tapulu araziye gecekondu yapılır mı

tapulu araziye gecekondu yapılır mı

Türkeş, "Tapulu araziye gece kondu yapılamaz. Arsanın mülkiyeti meselesi ayrı bir şeydir onun üstüne gecekondu kurup hukuku dikkate almadan 'ben seni buradan sürerim çıkarırım' demek ayrı bir şeydir." dedi.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Tuğrul Türkeş: Tapulu araziye gecekondu yapılamaz!

Türkeş, "Tapulu araziye gece kondu yapılamaz. Arsanın mülkiyeti meselesi ayrı bir şeydir onun üstüne gecekondu kurup hukuku dikkate almadan 'ben seni buradan sürerim çıkarırım' demek ayrı bir şeydir." dedi.

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016!

Gecekondu tarzı yapıların inşaatında metrekarenin ne kadar maliyet ettiği, İnşaat Metrekare Bedelleri Listesi kapsamında açıklanıyor. Buna göre işte 3. sınıf ve basit inşaata ait gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016..

Arsa tapulu ev almanın sakıncaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve oturuma hazır evlerden bazıları kat mülkiyet tapulu olurken kimileri ise arsa tapulu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapulu ev alınır mı? Arsa tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Arsa tapulu ev nasıl satılır?

Ev tapuları, inşaat sürecine bağlı olarak kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya arsa tapulu olabiliyor. Arsa tapulu evler, evin tapusu değil; evin isabet ettiği arsanın tapusu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nasıl satılır?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Mamak'ta bin 190 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediyesi, gecekondu sorununu çözüme kavuşturuyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gülseren Anayurt'ta bin 237 gecekondudan bin 190'ı yıkıldı.

2006 yılında TOKİ, Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacak!

2006 yılında TOKİ, Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacakmış. İlk etapta 12 bin metrekare alan üzerinde 228 konut yapılacakmış.

Malatya'da gecekondu yıkımına başlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nn TOKİ işbirliğiyle yürüttüğü "Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında 2 bin 200 dekarlık alan, gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizleniyor.

Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, toplamda 1,600 konutla Keçiören'in çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Tapulu 1180 gecekondu sahipleri modern binalara kavuşacakken, tapusuz gecekondu sahipleri 451 konut ile uygun fiyatlarda ev sahibi olacak.

Aktaş 3'üncü etap toplu konutları için 100 gecekondu yıkıldı!

Altındağlı vatandaşların daha modern yaşam alanlarına kavuşması için çalışan Altındağ Belediyesi, Aktaş 3'üncü etap toplu konutlarını da tamamladı. Aktaş 3'üncü etap toplu konutları için 100'e yakın gecekondu yıkıldı.

Kağıthane ve Şişli gecekondu bölgesi imar planı askıda!

Bakanlık tarafından 23 Haziran 2015 tarihinde onaylanan İstanbul Kağıthane ve Şişli İlçeleri Seyrantepe ve Huzur Mahalleleri Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

tapulu araziye gecekondu yapılır mı Haberi

tapulu araziye gecekondu yapılır mı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Dün koalisyona girmedin, bugün ise diyorsun ki, '1 Kasım'dan sonra ben koalisyona girerim.' Bunun faturasını da sen ödeyeceksin o zaman, hem maddi hem manevi" diye konuştu. 


Türkeş, AA'nın gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 


Koalisyonun neden kurulamadığına ilişkin bir soru üzerine Türkeş, 7 Haziran seçimlerinde tek parti iktidarının temin edilemediğini ve böyle durumlarda siyasilerin sorumlu davranarak vatandaşın tercihi noktasında kararlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Ancak muhalefet partilerinin gereken sorumluluğu göstermediklerini belirten Türkeş, seçimin yenilemesi ihtiyacının bu nedenle ortaya çıktığına dikkati çekti. 


Türkeş,1 Kasım genel seçimlerinde de aynı netice çıkması durumunda ne olacağına ilişkin ise, "Eğer aynı aymazlıkta, aynı inatla devam etmeleri halinde bunun bedelini de kendileri öderler. Çünkü koalisyon,  demokraside çok arzu edilen bir şey değil. Siyasi partilerin farklı...