19 / 04 / 2024

tapunun bedelsiz devri nasıl olur

tapunun bedelsiz devri nasıl olur

Taşınmaz devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapunun bedelsiz devri nasıl yapılır? İşte tapunun bedelsiz devri işlemleri ve harç bedeli..

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Bedelsiz tapu nedir? Bedelsiz tapu devri olur mu?

Bedelsiz tapuya dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de tapu devrinin olup olmayacağıdır. İşte merak edilenler!

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güzelyurt Şehir Ormanı'ndaki tesisler 25 yıllığına devrediliyor!

Aksu Belediyesi tarafından yapı ve tesislerin inşası ile alan düzenlemelerinin yapılarak ticari ünitelerin 25 yıl süre işletilmesi ve bedelsiz devri işi ihale ediliyor...

DMO'ya ait taşınmazların bedelsiz devri meclis gündeminde!

DMO'ya ait İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da bulunan bazı taşınmazların bedelsiz devri meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapusu, bir bedel karşılığında bir başkasına devredilebileceği gibi, bedelsiz olarak da devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri için neler gerekir?

Bedelsiz olarak tapu devri masrafları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların bir bedel karşılığında satışı yapılabildiği gibi bedelsiz olarak tapu devri de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

tapunun bedelsiz devri nasıl olur Haberi

tapunun bedelsiz devri nasıl olur

Tapunun bedelsiz devri!

Taşınmaz devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Tapunun hibe edilmesi olarak da ifade edilen bedelsiz tapu devri işlemi, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor.


Örneğin, bir kocanın evin tapusunu bir bedel almaksızın eşinin üzerine yapması, bedelsiz tapu devrine örnek teşkil ediyor. Ancak bedelsiz devirlerde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


Bedelsiz tapu devir işleminde dikkat edilmesi gereken konular arasında; bağışın mirasçılardan birine yapılması halinde, diğer mirasçıların sahip olduğu haklar yer alıyor.


Tapu bağışında bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz edebiliyor. 


Tapunun bedelsiz devri işlemleri..

Bedelsiz tapu devri, gerekli belgelerin temin edilerek tapuya başvurulması ve hesaplanan masrafların ödenmesi gerekiyor. Bedelsiz tapu devir işlemleri...