19 / 04 / 2024

Tarihi Bolu Arastası

Tarihi Bolu Arastası

Bolu’nun 19 yy tarihi dükkan mimari özelliklerini bugüne taşıyan, dört depremden hasar almadan günümüze gelebilen arasta yapıları, bugün depremde yıkılabilir riskli bina olarak tespit ettirilerek kentsel dönüşüm kanunu adı altında yıkılmak istenmektedir.

TOKİ Bolu Kıbrıscık 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Kıbrıscık projesinin ihalesi için yeni tarihi açıkladı. TOKİ'nin Bolu projesinde 110 adet konut yer alıyor.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Bolu 3. etap TOKİ konutları kurası 7 Mayıs'ta!

Bolu Taşkesti Belediyesi, heyecanla beklenen TOKİ konutları kurasının çekileceği tarihi açıkladı. Buna göre Taşkesti'ye yapılacak 3. Etap TOKİ konutları kurasının 7 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Bolu Mudurnu TOKİ orta gelir projesi 23 Mart'ta satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Mudurnu Kaygana orta gelir grubu projesinde yer alan 6 adet konut için başvuru dönemi 23 Mart tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ Bolu Kaygana alt gelir son başvuru tarihi!

TOKİ Bolu Kaygana alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konut tiplerine yer veriliyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Bolu Solaklar Kaya Evleri için 8 bungalov inşa edildi!

Bolu'daki Solaklar Kaya Evleri'nin kazandırılması için 8 bungalov inşa edildi. Tarihi yapıyı bozmadan inşa edilen bungalovların açılış töreni gerçekleşti.

TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap kura tarihi!

500 dairelik TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap projesindeki daireler kura ile satılacak. İşte, TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap kura tarihi...

TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap kura tarihi!

500 konutluk TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap projesindeki daireler kura ile satılacak. İşte, TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap kura tarihi..

Bolu'daki tarihi taşhan butik otel olarak hizmet verecek!

Bolu Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan’a butik otel olarak hayata geçiriyor.

Bolu Mengen 2. Etap TOKİ başvuru tarihi!

TOKİ Bolu Mengen 2. Etap projesinde yer alan 1 adet konut 2+1 olarak belirlendi. İşte, Bolu Mengen 2. Etap TOKİ başvuru tarihi...

Bolu Yeniçağa TOKİ başvuru tarihi!

Toplamda 2 adet konutun satışa sunulacağı Bolu Yeniçağa projesinde başvurular 11 Temmuz'da başlayacak. İşte, Bolu Yeniçağa TOKİ başvuru tarihi...

Mudurnu-Bolu karayolu çalışmaları incelendi!

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Mudurnu-Bolu karayolu yapımının gecikmesi nedeniyle bizi eleştirenler, Cumhuriyet tarihi boyunca bu yola kazma dahi vurmayan bir zihniyeti temsil etmektedir.

Tarihi Bolu Arastası Haberi

Tarihi Bolu Arastası

Yapı doğusundaki Süreyya Oteli ile aynı özellikleri taşıdığı halde kurul tarafından bugüne kadar tescil edilmemiş ve üstüne yıkım kararı vermiştir. Mal sahiplerinin yapının tescillenmesi ve restorasyonu konusundaki taleplerini de somut bir gerekçe göstermeden “2863 sayılı yasa kapsamında tescil edilmesine gerek olmadığına” diyerek red etmiştir.

“Yapılar 1800’lü yılların sonunda yapılmış ve Bolu Arastası’nın bir parçasıdır.”

Bolu’nun en eski fotoğraflarına baktığımızda; bu dükkanların Yıldırım Bayezıd Camisi etrafında oluşmuş tarihi Bolu Arastası’nın bir parçası olduğu görülmektedir. Arastanın ortasından Ankara İstanbul bağlantısını sağlayan Posta Caddesi (bugünkü İzzet Baysal Caddesi geçmektedir. Posta Caddesi Süreyya Oteli’ne kadar olan yapılar 3 katlı konaklama işlevi olan yığma kagir hanlardan oluşmaktaydı. Bugün bu yapıların tamamı yıkılarak yerlerine 5-6 katlı yapılar yapılmış sadece rekonstrüksyonu yapılan tescilli Süreyya Oteli kalmıştır. Süreyya Oteli’nden...