26 / 04 / 2024

tarihi Divanhane karakolu yıkım

tarihi Divanhane karakolu yıkım

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Divanhane Eski Karakol Binası'nın yıkımında flaş gelişme!

Tarihi Divanhane Binası'nın, yıkıma maruz kalmasının ardından flaş gelişme yaşandı. Divanhane Eski Karakol Binası'nın duvarları hiltiyle kırılırken proje alanına iş makineleri dahil edildi.

Fatih'teki tarihi kapı karakolu yıkılıyor!

Fatih’teki Mevlanakapı’nın girişine Sultan 2’nci Mahmud döneminde yaptırılan kapı karakolunun yıkımı için çalışmalara başlandı.

Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore edildi!

Yüzlerce tarihi karakol içerisinde ayakta kalmayı başaran bu karakollardan biri olan Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore ediliyor.

1936 yılında Galatasaray Karakol binası 50.000 liraya satılacak!

1936 yılında Galatasaray Lisesi bahçesinin bitişiğinde bulunan tarihi Galatasaray Karakolu binası 50 bin liraya satılacakmış. Satılacak olan binanın bir kısmı, Galatasaray Lisesi'nin bahçesine ilave edilecekmiş.

1979 yılında Çinili Karakolu restore ediliyormuş!

1979 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ikinci derecede tarihi eser olduğuna dair rapor verilen Bağlarbaşı'ndaki Çinili Karakolu'nun restorasyon çalışmalarına başlanmış. Karakol, 1980 yılında hizmete girecekmiş.

Anafartalar Polis Karakolu anıları bugüne taşıyor!

Anafartalar Polis Karakolu olarak hizmet veren İzmir Polis Anı Evinde sergilenen tarihi değer taşıyan polis üniformaları, silahlar, diğer araç ve gereçler, emniyet teşkilatının tarihini göz önüne seriyor

Üsküdar'daki tarihi evleri sahipleri onarıyor!

Üsküdar Belediyesi'nin, sahiplerine danışmanlık ve malzeme desteği sağladığı tarihi ahşap evler birer birer onarılıyor. "Tarihi Evler Onarım Programı" kapsamında, yazar ve düşünür Cemil Meriç'in adını verdiği sokakta üç ayda iki tarihi ahşap bina yenilend

tarihi Divanhane karakolu yıkım Haberi

tarihi Divanhane karakolu yıkım

Sultan Abdülaziz döneminde yapılan Divanhane eski karakol binasının, Haliçport projesi nedeniyle yol genişletme çalışması için Ocak'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ağır iş makineleri ile yıkımına başlandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yıkımı durdurmak için yol istikametini değiştirdi, koruma kuruluna başvurular yaptı. Savcılığa yıkımın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunup, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne de yıkımın ve kurul kararının yürütmesinin durdurulmasını talep etti. Ancak yıkım durdurulamadı. Mahkeme devam ederken tarihi Osmanlı yapısı, 31 Mart gecesi tamamen yıkıldı.

“UTANÇ DUYUYORUM”

Yıkıma tepki gösteren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık. Korumacıyım, utanç duyuyorum” diye konuştu. Polat, hiçbir gerekçesi olmayan bu yıkımın sorumlularının...