24 / 04 / 2024

Tarihi Dönüşüm Projesi mardin

Tarihi Dönüşüm Projesi mardin

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı. Mardin’in silüetini bozan betonarme otelin yıkılmasının ardından tarihi görünüm ortaya çıktı

Mardin'de 644 iş yerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında, Birinci Cadde'de bulunan yaklaşık 644 iş yerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu, projenin Mardin'in marka şehir yolunda dev adım olduğunu söyledi..

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

'Yerinde Dönüşüm' projesi başvuruları başlıyor! İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yerinde Dönüşüm' projesi başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu. Peki, "Yerinde dönüşüm" projesi ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 4. kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi belli oldu.  20 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan ihalenin tahmini bedeli 167 milyon 528 bin 903 TL olarak belirlendi.

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yıl sonuna kadar ihale düzenleyeceklerini söyledi.

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir’de TOKİ tarafından inşa edilecek 1. Etap Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tarihi belli oldu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Nevşehir’deki kentsel dönüşümün tarihi…

İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 27 Eylül'de!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 27 Eylül'de yapılacak...

Yakutiye Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi aralıksız sürüyor!

Erzurum'daki Yakutiye Belediyesince hayata geçirilen ve kentin önemli tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması hedeflenen "Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları aralıksız sürüyor.

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.

TOKİ Bingöl kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi uzatıldı!

TOKİ Bingöl kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi uzatıldı. Projede sözleşme imzalamaları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kültür Caddesi/ Bingöl Şubesinde gerçekleştirilecek.

Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi değerlendirildi!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un tarihi yerlerinden olan Ortahisar ve Kemeraltı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) birlikte çalışma teklifinde bulundu.

Tarihi Dönüşüm Projesi mardin Haberi

Tarihi Dönüşüm Projesi mardin


Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı. Mardin’in silüetini bozan betonarme otelin yıkılmasının ardından şehrin tarihi görünümü gün yüzüne çıktı.


Bayraktar Oteli’nin yıkımı Mardin’in tarihi silüetinin ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şu ana kadar 19 kamu binası olmak üzere toplam 34 tane betonarme binayı yıktıklarını söyledi. Asıl hedeflerinin 700 beton binayı yıkmak olduğunu belirten Başkan Ayanoğlu, "Tarihi Dönüşüm Projesi'nin amacı, tarihi SİT alanında bulunan tarihi dokuyu bozan bütün çarpık yapılaşmayı kentin bütünlüğünü ve özgünlüğünü bozan, görsel kirliliğe neden olan eklentileri ortadan kaldırmaktır. Tarihi dönüşüm projelerinin tüm dünyanın her yerinde uzun soluklu ve zamana yayılan projelerdir. Mardin’in geleceği adına tarihi dönüşüm projesi...