26 / 04 / 2024

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir’de TOKİ tarafından inşa edilecek 1. Etap Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tarihi belli oldu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Nevşehir’deki kentsel dönüşümün tarihi…



Nevşehir’de  TOKİ  tarafından inşa edilecek Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart ayının sonunda atılması planlanıyor. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

Nevşehir Kent Haber'de yer alan habere göre; Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla eski sebze ve zahire pazarı alanında yapılacak olan 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hisse sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Rasim Arı; “Bu projenin geri dönüşü yok. İhale süreci devam ediyor ve Mart ayı sonunda temel atıyoruz” şeklinde konuştu.

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada; Nevşehir’in Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşları modern yaşam alanlarına kavuşturacak ve şehrin değiştirecek olan proje için TOKİ’nin örnek bir projeyi hayata geçireceğini söyleyen Başkan Arı, ilk olarak İbrahim Paşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan eski sebze ve zahire pazarı bölgesindeki 24 bin metrekarelik alanda  yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için, hisse sahipleri ile görüşmelere başlandığını belirtti. Başkan Arı, Atatürk Bulvarı üzerinde, Gülbahçe yanında yer alan Nevşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası içerisindeki Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen uzlaşma görüşmelerine 191 hisse sahibinin davet edildiğini aktardı. Şubat ayı sonuna kadar sürecek olan görüşmelerden sonra Mart ayı sonunda 73 ticarethane ve 6’sı 2+1 ve 70’i 3+1 olmak üzere toplam 76 konutun yapımı için inşaat çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Arı, proje çerçevesinde söz konusu alana konut ve ticarethanelerin dışında kapalı ve açık otoparklar ve sosyal yaşam merkezlerinin de inşa edileceğini vurguladı.

Başkan Arı; “İlk etabı İbrahim Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski sebze ve zahire pazarı bölgesindeki kentsel dönüşüm projesi için hisse sahipleri ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Yıllardır bu projenin hayata geçmesini bekleyen vatandaşlarımızın ciddi bir teveccühü var. Görüşmelerde hisse sahiplerine farklı alternatifler sunuyoruz. Dileyen vatandaşlarımız konut ve işyerlerinin kıymet takdir bedellerini alabilecekleri gibi dileyenler de yerinde yapılacak konut ve işyerlerine sahip olabilecek. Bunun yanında Aksaray yolunda yapımı süren TOKİ konutlarından da faydalanma imkânları mevcut. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için birçok alternatif geliştirdik.” açıklamalarında bulundu.

Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi için seçimlerden önce Nevşehirlilere söz verdiğini ve bu sözü yerine getireceğini ifade eden Başkan Arı, bunun geri dönüşünün asla mümkün olmadığını anlattı.

Nevşehir’de TOKİ inşaatı yeniden başlıyor!

Nevşehir Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!


Geri Dön