20 / 04 / 2024

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi

Kasım Meclis Toplantısı’nda Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’ni hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alan Başkan Toçoğlu, “Esnafımızın endişelerini anlıyoruz. Bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi hayata geçiriliyor!

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’ni hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alan Başkan Toçoğlu, “Esnafımızın endişelerini anlıyoruz. İnşallah bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık ve çok şeffaf bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi ihale aşamasında!

Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Dünyanın en köklü otomobil markalarından olan Opel, bu yıl 160. yılını kutluyor. Opel’in başarı hikayesi, Ağustos 1862'nin sonunda başladı. Adam Opel, ilk dikiş makinesini Rüsselsheim'da üreterek Opel şirketinin temelini attı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Tarihi Kapalıçarşı depreme karşı güçlendiriliyor!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Deprem riskini de göz önünde bulundurarak statik güçlendirmeyi Kapalıçarşı'da Fesçiler Kapısı'ndan bu ay başlattık" dedi.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılışa hazırlandı!

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden bu yana kapalı olan Tarihi Kapalıçarşı, 1 Haziran'da yeniden hizmete açılacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Ünü tüm dünyaya ulaşan İstanbul'da bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi Haberi

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Tüm meclis üyelerinin onay verdiği Tarihi Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nin hayata geçirilmesi için başkan ve encümene yetki verilmesini içeren madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Tarihi Uzun Çarşı, sit alanı olan bir bölge. Adapazarı Belediyemiz yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi anıtlardan geçirdi. Bu kapsamda Tarihi Uzun Çarşı’daki tescilli binalar ortaya çıkarılacak ve imar aykırı binalar kaldırılacak” diye konuştu.



Belediye ve esnaf temsilcileri buluşuyor

Projenin esnaf ile yapılacak istişarelerle şekilleneceğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Hafta sonunda Bursa’da da incelemelerde bulunduk. Biz çalışmamızın devamında üstünün kapanması ile ilgili bir çalışmayı gerçekleştirebiliriz. Esnafımız ne istiyorsa o olacak. Proje ile ilgili de bir çalışma yapılacak. Belediye ve esnaf...