26 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Ünü tüm dünyaya ulaşan İstanbul'da bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.



İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Kapalıçarşı'da bulunan bir dükkanı açık artırma usulü ile satışa çıkardı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; satış ihalesi 10 Ocak 2020 tarihinde İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda gerçekleşecek. Dükkanın kullanım alanının 9,20 metrekare olduğu açıklanan ilanda dükkan Beyazıt Mahallesi 2788 ada, 5 parsel üzerinde bulunuyor. İlanda dükkanın, ’Stil altın Alım Satım Merkezi’ adıyla kullanıldığı da kaydedildi.

İlana göre dükkan, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı’na Ayasofya ve Sultanahmet camileri ile Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesi uzaklığında olduğu kaydedilen Kapalıçarşı ile ilgi şu ifadeler kullanıldı:

"Kapalıçarşı 64 cadde ve sokağı ile 2 bedesteni, 16 hanı, 22 kapısı ve yaklaşık 3 bin 600 dükkanı ile dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezi durumunda. Kapalıçarşı 45 bin metrekare kapalı alana sahip olup, mevsimine göre günde 300 ile 500 bin arasında müşteri ya da misafir ziyaret ettiği, ticari anlamdaki etkinliğin yanında turistik olarak da İstanbul'un gözbebeği konumunda. Kapalıçarşı bütün dünyadan İstanbul'u ziyaret eden turistlerin uğrak yeri olması nedeniyle de marka değerinin çok yüksek olduğu turistik değeri göz önüne alındığında ünü dünya çapına yayılmış alışveriş merkezlerinden biri."

Kapalıçarşı'da 11 değerli gayrimenkul bir günde devredildi!

Kapalıçarşı kiralık dükkanla doldu!


Geri Dön