19 / 04 / 2024

tarım bakanı vahit kirişçi

tarım bakanı vahit kirişçi

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Çiftçilere müjde! Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı az önce açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1 Ocak'tan itibaren insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, genel tarım sayımı yapılması konusunda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yumaklı, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılması için protokol imzalandı” dedi.

Tarım Bakanı Yumaklı'dan büyük müjde: Çiftçilere 64 Milyar Lira desteği ve su tasarrufunda dev adımlar

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yılın ilk 8 ayında çiftçilere toplamda 40 milyar lira mali yardım sağlandığını açıkladı ve yıl sonuna kadar bu rakamın 64 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Bunun yanı sıra hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla 55 bin denetim yapıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Tarım ve Orman Bakanı'ndan çiftçilere müjde: Bunu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yapacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ürün alımıyla ilgili, TMO kendisine gelen ürünleri açıkladığı fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacak" dedi. İşte detaylar...

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projeler kapsamında 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu.

Sosyal medyada gündem olmuştu! Tarım Bakanı Yumaklı’dan ferahlatan açıklama: Et ürünlerinde taviz yok!

Sosyal medyaya yansıyan pide, lahmacun gibi ürünlerde denetim yapılmayacağı iddialarına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan net yanıt geldi. Yumaklı, gıda denetimlerinin bugüne kadar yapıldığı şekilde devam edeceğini bildirdi.

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Vahit Kirişci'den devralan İbrahim Yumaklı, ilk mesajlarını verdi. Bakan Yumaklı, gelecek dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuyla paylaştı. İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bunun üzerine, İbrahim Yumaklı'nın hayatı, eğitimi ve görev aldığı alanlar ile ilgili bilgiler arama motorlarında en çok aranan konular arasına girdi.

tarım bakanı vahit kirişçi Haberi

tarım bakanı vahit kirişçi

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Niğde'de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'de ayçiçek yağıyla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Kirişçi, İngiltere'nin ayçiçek yağı satışlarına kota getirmesine dikkat çekerek, "Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir şey yok ama ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirme ihtiyacı hissediyor" şeklinde konuştu.

"GIDA MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ"

Yeni tip koronavirüs salgınıyla gıda konusunun önemli bir yere geldiğine dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti:

Göreve geldikten sonra gıda güvenliği milli güvenlik meselesidir diyerek bunun manşet yapılmasını, vatandaşlarımızın buna dikkat kesilmesini sağlamaya çalıştık. Hakikaten gıdanın stratejik olduğunu bizim gibi meslek insanlarının dışındakilere de yeterince hissettirdiği kanaatindeyiz. Bugün Bakan Yardımcımız Ebubekir Bey gelirken, İngiltere'de ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirildiği bilgisini paylaştı. Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir...