25 / 04 / 2024

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, tarım arazilerine imar izni verilmemesinin tarıma büyük katkı sağlayacağını ifade ederken, tarım sektöründe faaliyet gösteren işadamları da çiftçilerin tarım reformundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Tarım Kredi açıkladı! Bazı gübre çeşitlerinde ton başına 400 lira indirime gidecek

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, üreticinin ekim döneminde en yoğun ihtiyacı olan kimyevi gübreler arasında 20.20.0 çeşitlerinde 10 gün süre ile ton başına 400 lira indirim yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Tarım Bakanlığı OGM 1377 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1377 sözleşmeli personel alımı için yedek aday atama duyurusunu resmi olarak yayımladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli bir duyuru ile kurum bünyesine 1377 kişilik kadro ile memur alınacağı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı en az 49 bin lira maaş ile personel alıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacağını ilan etti. Bakanlık, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Ankara) bünyesinde tam zamanlı olarak görevlendirilmek üzere personel alımı yapacak.

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, genel tarım sayımı yapılması konusunda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yumaklı, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılması için protokol imzalandı” dedi.

Çiftçiler dikkat! Bakan Yumaklı'dan son dakika açıklaması geldi: İmzalar atıldı, artık böyle olacak! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile TÜİK arasında "Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol"ün imzalandığına dikkat çekerek, detayları tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Tam 1.377 personel alınıyor! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1.377 personel alımı yapacağını açıkladı. Alımlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İşte başvuru şartları ve detaylar.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Çiftçilere yeni destekler geliyor! Başvurular başladı! Bu parayı hemen alın!

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen "Uzman Eller Projeleri" için başvurular başladı.

İş arayanlar dikkat! Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru 27 Ocak 2023!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Çalıştırılacak 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Teknik Personel Giriş Sınavı Duyurusunu yayımladı.

Tarım Kredi'nin 2023 yılı yatırım hedefi 5 milyar lira!

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye'nin en önemli oyuncularından olmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu seneki toplam yatırım tutarlarının 2,5 milyar liraya ulaştığını, gelecek sene de ilave 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek Haberi

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek


Toprak Koruma Kanunu'na göre tarım arazilerine kesinlikle tarım dışı kullanım izninin verilmediğini anlatan Dr. Gürsel Küsek, "Türkiye'de artık tarım arazilerine kesinlikle inşaat izni verilmeyecek. Tarım arazisine inşaat izni vermek, bir ormanı ateşe vermek gibidir. Maalesef bunu halen anlamayan hainler var. Örneğin, yıllar önce Şanlıurfa'daki 4,5 milyon hektarlık Harran Ovası'ndaki birinci sınıf tarım arazilerine imar izni verilmiş.  Şanlıurfa'nın stadyumunu bile tarım arazisinin üzerine inşa etmişler. Bu yüzden Türkiye'de 78 milyon hektar tarım arazisinin heba olmaması için, yeni çıkarılan toprak kanunu çok önemlidir. Türkiye'de tarımın verimli olması için toprak toplulaştırma çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz" dedi. 


TAPULASMA ÖNEMLİ 

Türkiye'deki bütün tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmalarının bitirilmesinin bir sürece bağlı olduğunu ifade eden Armataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Mansur Taş, "Tarım arazilerini toplulaştırma çalışmaları, bu...