20 / 04 / 2024

Tarıma dayalı OSB yatırımları

Tarıma dayalı OSB yatırımları

Tarımda bazı yatırımların önü açıldı. Hemen her bölgede Valilik tarafından, ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri; “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurmak için adeta yarış halinde.

Kocaeli'de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

Kocaeli'de çiftçilere sağlanan destekler ile 120 bin dekar arazinin tarıma kazandırılması sağlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Tarıma 2024 yılında 91,6 milyar Türk Lirası destek verilecek

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında tarımsal destekleme bütçesi 2023 senesinde yüzde 59,9 oranında yükseltilerek 63 milyar 379 milyon liraya yükseltildi. Bu bütçenin 2024 senesinde ise yüzde 44,5 oranında yükseliş ile 91 milyar 554 milyon liraya çıkarılması gündemde.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Ziraat Bankası'ndan tarıma 330 milyar lira destek!

Türkiye'nin kamu bankası Ziraat Bankası’nın tarım kredileri, mayıs ayı itibarıyla 330 milyar TL’yi geçti. Bankanın tarımda kredili müşteri sayısı ise 900 binin üstüne ulaştı.

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

Genç çiftçilere hibe desteği! Bu şartları taşıyanlar çok şanslı!

Ülkenin amacı tarımı güçlendirmek ve gençleri tarıma yönlendirerek işsizliğe çözüm bulmaktır. Bu nedenle genç çiftçilere çeşitli imkanlar devlet tarafından sunulmaktadır. Mevcut destek ve imkanlardan birinin adı Genç Çiftçi desteğidir.

Çiftçiler dikkat! Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım süresi ne zaman olacak? Belli oldu mu?

Çiftçileri İlgilendiren en önemli konulardan birisi de Tarım ve Orman Bakanı açıklamalarını meydana getirdi. Tarımın hayatımızda kapladığı yer ve önemle birlikte tarım sektörü içerisindeki işçiler ve gereksinimlerini de düşünülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerinin üzerindeki yükü azaltm

Ziraatçiler acil dedi önerileri anlattı! Depremin tarıma etkisi ne olacak? 

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş; Zelzeleden zarar gören tarım sektörüne has, aralarında sigorta prim ve ödemelerinin ötelenmesinin de yer aldığı birçok öneri açıkladı.

41 ildeki 160 metrekare Hazine arazisi için ilan verildi! 29 yıla kadar kullanım fırsatı! Hemen şartlara bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekarelik hazine arazisinin ekonomiye kazandırılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Tarıma büyük destek! Ödenen para çok ciddi boyutlarda

Türkiye'de tarımı desteklemek adına yürütülen çalışmalara devam ediliyor. Tarıma destek paketine ilişkin yeni veriler de açıklandı. Rakam ciddi boyutlarda.

Türk çiftçiler dikkat! Rakam yükseltildi, yakın zamanda hepinizin banka hesaplarına yansımış olacak! İlk siz bakın

Türkiye'de tarıma yönelik önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Özellikle son olarak dünya genelinde yaşanan gıda krizinin ardından tarıma yönelik ciddi adımlar atılmaya başlandı. Önümüzdeki yıllar içinde devlet tarafından tarıma büyük bir kaynak ayrıldı.

Tarıma dayalı OSB yatırımları Haberi

Tarıma dayalı OSB yatırımları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü yazısında ''Tarım Organize Sanayi Bölgeleri’nde nelere dikkat edilmeli?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, genellikle Hazine’ye ait arazilere veya mera alanlarına kuruluyor. Arazi tahsisi yapılınca ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmuş gibi herkes seviniyor. Belirlenen alanın ihtisas organize sanayi bölgesine uygun olup olmadığı, seçilen yatırım konusunun bölgeye uygun olup olmadığı, üretim olanakları, pazarlama koşulları, ihracat gibi konular genellikle göz ardı ediliyor.

Besicilik ve seracılık ön plana çıkıyor

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri aslında 10 yılı aşkın bir süreden beri ülkenin gündeminde. Özellikle besicilik ve seracılık konusunda çalışmalar ağır aksak yürürken, 25 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetmeliği yayımlandı. Yönetmelik, çalışmaları hızlandırdı....