19 / 04 / 2024

tarla kadastro çalışmaları

tarla kadastro çalışmaları

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle tarım arazilerinde kadastro çalışmaları nasıl yapılıyor? İşte birçok değişikliğin yapıldığı yeni yasada tarım arazileri kadastro çalışmalarına ilişkin maddeler...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antakya Alahan'da 229 dönümün kadastro çalışması tamam!

Sarı, " Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için merkez Antakya ilçesi Alahan Mahallesi'nde bulunan ve 1926'da kadastro harici bırakılan alanın tespitini yaptık. Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmalarını tamamladık." dedi.

Gayrimenkul değerleme alanında çalışmalar yapılacak!

Şimşek, proje ile tapu ve kadastro bilgilerinin güncellenmesi, e-Devlet faaliyetleri ile entegrasyonu, kadastro dairelerinin vatandaşlık hizmetlerinin geliştirilmesi, gayrimenkul değerleme alanında çalışmalar yapılması amaçlandığını kaydetti

Soğukpınar'daki imar çalışmaları son aşamaya geldi!

Düzce Belediyesi sınırları içine alınan Soğukpınar mahallesindeki imar çalışmaları son aşamasına geldi. Kadastro sınırlarına göre hazırlanan imar planlarının askı süresinin tamamlanması ile birlikte itirazların değerlendirilmesi aşamasına gelindi.

Kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

Bilirkişi, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanı kişilere deniyor. Peki, kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmaları devam ediyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor...

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmaları tamamlanıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılda 20 milyon insanın iş ve işlem yaptırmak için geldiği kurumlarında hizmet sunumunu, insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor

Tapu modernizasyon çalışmalarında sona gelindi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılda 20 milyon insanın iş ve işlem yaptırmak için geldiği kurumlarında Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmalarına devam ediyor.

Tarım arazilerinin kadastro çalışmalarına yeni düzenlemeler geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, kadastro çalışmalarında tarım arazilerinde ne yönde işlem yapılması gerektiğine açıklama getiren yönetmelik değişikliğine gidildi.

Tarım arazilerinin kadastro çalışmalarına yeni düzenleme geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, kadastro çalışmalarında tarım arazilerinde ne yönde işlem yapılması gerektiğine açıklama getiren yönetmelik değişikliğine gidildi.

tarla kadastro çalışmaları Haberi

tarla kadastro çalışmaları

Tarım arazilerinde kadastro çalışmaları 2014!


5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değiştirildi.


Kural olarak tarımsal alanlarda gerçekleştirilecek tapu ve kadastro işlemlerinde, tarımsal nitelik taşıyan alanların asgari tarımsal arazi büyüklüğü, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, arazi sınıfları arasındaki dönüştürme katsayıları, tarımsal alanlar arasındaki ekonomik bütünlük vb. kavramların müdürlüklerimizce irdelenerek doğrudan işlem tesis edilmesi mümkün olmadığından söz konusu taleplerle ilgili olarak il/ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerince olumlu görüş verilmesi durumunda işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tarım arazilerinde kadastro çalışmaları nasıl yapılıyor?


G - KADASTRO ÇALIŞMALARI


1) Kadastro çalışmalarında, 5403 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 19.07.2005 tarihinden sonra tarım arazilerinde, miras yoluyla intikal eden taşınmazlar...