20 / 04 / 2024

Tarsus İbrişim Mahallesindeki okul çok amaçlı tesise dönüştürülecek

Tarsus İbrişim Mahallesindeki okul çok amaçlı tesise dönüştürülecek

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İbrişim Mahallesi'nde taşımalı eğitimden dolayı kapanan ve atıl halde duran okulu çok amaçlı tesise dönüştürecek proje için kolları sıvadı.

Tarsus Belediyesi'nden 7.8 milyon TL'ye satılık 18 gayrimenkul!

Tarsus Belediyesi, 8 mahallesindeki 18 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 8 Ağustos'ta yapılacak..

Mersin Tarsus'ta 8.1 milyon liraya satılık 18 gayrimenkul!

Tarsus Belediyesi, 9 mahallesindeki toplam 18 gayrimenkulü ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 17 Mayıs günü yapılacak..

Tarsus Tozkoparan Taziye Evi açıldı!

Tarsus Belediyesi tamamlanan ve hizmete giren projelerine bir yenisini daha ekledi. 17. açılışını Tozkoparan Zahit Mahallesindeki Hacı Gülizar Yıldırım Taziye Evini açarak yaptı.

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Devlet Hastanesi inşaatını meclis gündemine taşıdı. TBMM toplantısında söz alan Şimşek Sağlık Bakanlığını açıklamaya yapmaya davet etti..

Mersin Tarsus'a iki yeni spor merkezi!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a hizmet için çalıştıklarını, maddi sıkıntısı olmayan örnek belediyelerden biri olduklarını söyledi.Can, ''Yeşil Mahalle ve Fatih Mahallesindeki iki yere yaşam boyu spor merkezi yapacağız''dedi.

Tarsus'taki eski köy okulu sosyal tesis oldu!

Tarsus Belediyesi İbrişim Mahallesi'ndeki (köy) taşımalı eğitimden dolayı kapanan, atıl halde duran eski Köy okulunu, Türkiye’ye model olacak örnek bir projeyle Sosyal Tesise dönüştürdü.

Tarsus İbrişim Okulu'nun tesise dönüşümü hakkında bilgi verilecek!

Tarsus Belediyesi’nin kapanan bir köy okulunu yaşam merkezine dönüştürdüğü ve yaymak istediği proje için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Danışmanlarıma ayrıntılı bilgi verin” dedi

Tarsus İbrişim Mahallesi'ndeki okul çok amaçlı tesise dönüştürülecek!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İbrişim Mahallesi'nde taşımalı eğitimden dolayı kapanan ve atıl halde duran okulu çok amaçlı tesise dönüştürecek proje için kolları sıvadı.

Tarsus'taki Engelsiz Park hizmete açıldı!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Tarsus Belediyesi tarafından yapılan Engelsiz Park vatandaşların hizmetine açıldı. 3000 metrekarelik alana sahip olan Engelsiz Park’ın açılışına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de katıldı...

Koçanlar Ahşap Yapı Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçanlar Ahşap Yapı Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Adem Koçan tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Sultanbeyli, Akşemsettin Mahallesi, İbrişim Sokak' ta kuruldu.

Tarsus turizm bölgesinde bakım çalışması yapılacak!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapacağı bakımla ormanlık alan yangın riskine karşı daha korunaklı hale getirilecek ve çevre köylülerin ekonomisine de katkı sağlanacak...

Tarsus Amerikan Koleji'nden 11 bin metrekarelik yeni kampüs yatırımı!

Tarsus Amerikan Koleji'nin yeni kampüs projesi ve yeni öğretim dönemiyle ilgili projeleri anlatıldı. Kolej, Eylül ayında tamamlanacak 11 bin metrekarelik yeni kampüsüyle kaliteli eğitimi, konforlu yerleşim birimleriyle beraber sunacak...

Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarsus'taki sanayi bölgesinde arsa satıyor!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, mülkiyeti kuruma ait İçel ili Tarsus ilçesi Fevzi Çakmak mahallesindeki sanayi bölgesinde yer alan 12 bin 220 metrekare arsayı satışa çıkardı

Tarsus İbrişim Mahallesindeki okul çok amaçlı tesise dönüştürülecek Haberi

Tarsus İbrişim Mahallesindeki okul çok amaçlı tesise dönüştürülecek

İncelemede bulunan ve muhtar Abdülkerim Yeşil'in yanı sıra vatandaşlarla görüşen Başkan Can, atıl vaziyette duran okulu bölge halkının hizmetine kazandırmak için çalışmaların başlayacağını açıkladı. 


89 OKUL KAPANDI 

Hayata geçirecekleri projenin Türkiye'deki aynı durumdaki okullara model olacağını vurgulayan Başkan Can, "Belediyemizce yapılan tespitler sonucunda 89 köy okulunun kapanmış olduğu tespit ettik. Kamu kaynakları ile yapılan bu okullar yıllar içerisinde yıpranmış ve adeta yıkılmaya başlamıştır. Bu kapanan okulların bina ve bahçelerinde tadilat yaparak tekrar kullanıma kazandırılması konusunda bir fizibilite çalışması yapıyoruz" dedi. 


Sabah...