26 / 04 / 2024

tasfiye kararnamesi

tasfiye kararnamesi

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Cahit Turhan'dan 'tasfiye kararnamesi' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Tasfiye düzenlemesinde süre konusuna biz de takipçiyiz. Tasfiye edilen işleri de yeniden ihalelerini gerçekleştirerek insanımızın hizmetine sunacak, bugünleri birlikte aşacağız" dedi...

Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bir an önce çıkartılmalı!

"Türkiye ekonomisine kaldıraç görevi yürüten inşaat sektörüne bugün sahip çıkılmazsa, yarına maliyeti ağır olacak" diye konuşan İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, "İnşaat sektörünün talepleri sektör battıktan sonra mı uygulanacak?" dedi...

Müteahhitler için tasfiye kararnamesi hazırlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlıkça hazırlanan tasfiye kararnamesinin önümüzdeki günlerde yürürlüğe konulacağını söyledi...

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

AYM Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Anayasa’ya aykırı buldu!

Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi AYM tarafından Anayasa’ya aykırı bulundu. İşte detaylar…

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap tasfiye edildi!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Hoşdere Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri tasfiye edildi.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Tasfiye edilen 21 “Evim” şirketine ev ve araba umuduyla para yatıran vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. 21 şirkete 746.6 milyon Türk Lirası yatıran 54 bin vatandaş ise geçen sürede alacaklarıyla ilgili açıklama bekliyor.

Evora Denizli tasfiye edildi!

Emlak Konut GYO projelerinden Denizli Merkezefendi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Evora Denizli projesi) tasfiye edildi. 

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti Ekim'de belli olacak!

Temmuz 2021'de tasfiye ve iradi tasfiye edilen, toplam 53 bin kişiyi ilgilendiren tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti Ekim ayında belli olacak.

tasfiye kararnamesi Haberi

tasfiye kararnamesi

TBMM'de görüşülen torba yasa teklifine, AKP ve MHP’nin ortak önergesi ile müteahhitlere fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi.Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, bugün yaptığı yazılı açıklamada, bu teklifin yetersiz olduğunu belirtti. Kamuya iş yapan müteahhitler fiyat farkı kararnamaesi ve tasfiye hakkı beklerken ihale yasakları ile sarsıldı.

Uzun zamandır fiyat farkı kararnamesi ve koşulsuz tasfiye hakkı talep eden müteahhitler zor durumda olduklarını belirterek iş yapamaz halde olduklarını belirterek iflas ile karşı karşıya kaldıklarını belirtmişlerdi. 

DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI YÜKSELDİ

Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere birçok inşaat malzemesinde rekor artışlar etiketlere yansımaya devam ederken, müteahhitler iflas bayrağını çekeceklerini belirterek yardım istemişti.

8 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yine ne yazık ki çok sayıda kamu müteahhidi için ihale yasağı kararı çıktı....