23 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...



TBMM'de görüşülen torba yasa teklifine, AKP ve MHP’nin ortak önergesi ile müteahhitlere fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi.Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, bugün yaptığı yazılı açıklamada, bu teklifin yetersiz olduğunu belirtti. Kamuya iş yapan müteahhitler fiyat farkı kararnamaesi ve tasfiye hakkı beklerken ihale yasakları ile sarsıldı.

Uzun zamandır fiyat farkı kararnamesi ve koşulsuz tasfiye hakkı talep eden müteahhitler zor durumda olduklarını belirterek iş yapamaz halde olduklarını belirterek iflas ile karşı karşıya kaldıklarını belirtmişlerdi. 

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI YÜKSELDİ

Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere birçok inşaat malzemesinde rekor artışlar etiketlere yansımaya devam ederken, müteahhitler iflas bayrağını çekeceklerini belirterek yardım istemişti.

8 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yine ne yazık ki çok sayıda kamu müteahhidi için ihale yasağı kararı çıktı. 37 kamu müteahhidi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında ihale yasaklısı konumuna düştü. 

Müteahhitler inşaat malzemelerine gelen zamları dile gertirerek iş yapamaz hale geldiklerini hatta iflas eşiğinde olduklarını aktardılar. Tasfiye hakkı beklerken ihale yasağı ile karşılaşan müteahhitler şoka uğradı. 

Müteahhitleri iflas noktasına getiren inşaat malzemelerinden demir ve çimento fiyatları kaç lira oldu?


Geri Dön