25 / 04 / 2024

Mresco Türkiye inşaat sektörüne adım attı!

Mresco Türkiye inşaat sektörüne adım attı!

Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal Dural, "Gayrimenkul sektöründe blok alımlarımızın yanı sıra inşaat sektörüne de adım atmış ve iki projenin ruhsatını almış durumdayız." dedi.



Son yıllarda bölgesel çatışmalar nedeniyle yatırımlarını Türkiye'ye kaydıran Körfez sermayesine bir yenisi daha eklendi 1,3 milyar dolar portföy büyüklüğe sahip Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, 2008'de kurduğu Mresco Türkiye ile gayrimenkul, konut, otelcilik ve gıda sektörlerinde fırsat kovalıyor. Türkiye'de adını Hacer Tower dairelerinin satışıyla duyuran fon, bugüne kadar bin adetlik satışa ulaşmış durumda. Şirket 2016 itibariyle ise Türkiye'de farklı alanlarda büyüme hedefine odaklandı. 


Türkiye'deki faaliyet alanlarını genişletme karan aldıklarını dile getiren Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal Dural, "Türkiye'den Körfez ülkelerinin vatandaşlarına gayrimenkul satışına başladık. Dahası ana şirket Murabahat yatırımlarını Türkiye'ye kaydırmaya, Türkiye'ye gelmek İsteyen Körfez sermayesine danışmanlık yapmaya başladı" diyor. Dural, Mresco Türkiye'nin 2016 yılında gayrimenkul dışındaki sektörlerde de yatırım hedefleri olduğuna vurgu yapıyor. Bunun ilk örneği ise Mresco'nun 3 öğün Yemek firması ile ortaklık yapması oldu. Böylelikle gıda sektörüne adım attıklarını ve büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Dural, "Öte yandan gayrimenkul sektöründe blok alımlarımızın yanı sıra inşaat sektörüne de adım atmış ve iki projenin ruhsatını almış durumdayız. Gayrimenkul haricinde de şirket alım ve birleşmelerine sıcak bakıyoruz" diye konuşuyor. 


Ekonomist


Geri Dön