29 / 03 / 2024

taşınmaz bağışı tapu harcı

taşınmaz bağışı tapu harcı

Tapu dairesine yapılan gayrimenkullerin mülkiyet haklarının devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul bağışında tapu harcı 2015 ne kadar?

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abidin Balaban tarafından kuruldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Lale Genç Bağçivan tarafından kuruldu.

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

O ilde belediye tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmazı kiraya verecek!

Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesinde yer alan tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

taşınmaz bağışı tapu harcı Haberi

taşınmaz bağışı tapu harcı

Gayrimenkul bağışında tapu harcı 2015!

Tapu dairesine yapılan gayrimenkullerin mülkiyet haklarının devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor.


Bu işlemde de tapuda belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Ancak tapu satış ve tapu bağış işlemlerinde harç farklı oranlarda tahsil ediliyor.


Gayrimenkul bağışında; Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden (Binde 68,31) oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 


Gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3....